Børnehuset Smedegade

I Børnehuset Smedegade har vi fokus på at skabe omsorgsfulde og anerkendende relationer til det enkelte barn og på at skabe inkluderende fællesskaber.

Omsorgsfulde og anerkendende relationer til det enkelte barn

Fællesskaber, relationer og dialog er nøgleord for børns trivsel og læring. I Børnehuset Smedegade har vi fokus på at skabe omsorgsfulde og anerkendende relationer til det enkelte barn. Vi har ligeledes fokus på at skabe inkluderende fællesskaber, så alle børn oplever mulighed for aktiv deltagelse og involvering i forpligtende fællesskaber med andre børn og voksne og derved udvikle kompetencer og et positivt selvbillede.

I Børnehuset Smedegade arbejder vi med Roskilde Kommunes kostpolitik. Fokus er, at børnene får sunde kost- og motionsvaner tidligt i opvæksten.

Søvn

Alle børn fra 0-4 år får tilbudt at sove eller hvile sig 1-2 gange om dagen alt efter alder. De yngste børn sover i vores krybberum, enten i barnevogn eller i krybbe. Når børnene er ca. 2-2,5 år, kommer de ind på Troldestuen og sover på madras der.

Bjørne, pingviner og trolde - mariehøns og skolopendere

Vi er normeret til 73 børn, som er fordelt på 33 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.

Vi har 3 stuer i vuggestuen: Bjørnestuen og Pingvinstuen hvor vi modtager de 0-2 årige, og Troldestuen hvor de 2-3 årige er og forbereder sig til børnehaven. I børnehaven er der 2 stuer, hvor Mariehøns er de mindste børnehavebørn og Skolopenderne er de ældste børnehavebørn, der forbereder sig til skolen.

Udeområde med legeplads, stort bålhus og motorisk anlæg

Vuggestuen og børnehaven har hvert deres hus med hver deres selvstændige legeplads, hvor der er gode muligheder for masser af udendørs lege. Børnehaven har et stort bålhus, som flittigt benyttes, og giver mulighed for at være udenfor i al slags vejr. Vi har desuden et motorisk anlæg, som giver gode muligheder for at klatre, kravle og køre op og ned af bakker.

Samarbejdet med forældrene

Vi vægter et godt forældresamarbejde, hvor vi bl.a. forventer, at forældrene kommunikerer med os omkring børnene. Vi forventer, at forældrene er indstillet på at indgå i dialog med os omkring barnets trivsel. Det er vigtigt for os at have kontakt med forældre ved aflevering og afhentning og på den måde får den gode daglige dialog vedrørende barnets læring og trivsel.

Områdeledelse

Børnehuset Smedegade er en del af område Vest, som desuden omfatter børnehusene Sankt Hans Gade, Wiemosen, Troldhøj, Hyrdehøj, Kongehøjen og Skrænten samt Solgårdens Vuggestue.

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

I er altid velkomne til at besøge os, men venligst kontakt os pr mail eller telefon for en aftale om besøg.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt

Smedegade 21
4000 Roskilde

Åbningstider

Mandag - Torsdag

06:30 - 17:00

Fredag

06:30 - 16:00

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.