Muligheder for ansættelse på særlige vilkår

Løntilskud, fleksjob eller voksenlærling kan være muligheder, hvis du er ledig og evt. har nedsat arbejdsevne.

Skal du ansættes på særlige vilkår?

Vi har givet eksempler på nogle af de ordninger, mange ledige har gavn af.

  • Løntilskud – Du bliver ansat i en privat eller offentlig virksomhed, som får tilskud til din løn de første tre-seks måneder, så virksomheden kan se dig an som medarbejder inden en evt. ansættelse.
  • Fleksjob – Du har et almindeligt job i en privat eller offentlig virksomhed, men er ansat på særlige vilkår på grund af nedsat af arbejdsevne. Læs mere om fleksjobordningen   
  • Voksenlærling – Du har sikkert en del erhvervserfaring i forvejen, men ønsker en erhvervsuddannelse. Hvis du er ufaglært og over 25 år, kan du fx blive tømrer, mekaniker eller kontorassistent. Læs mere om voksenlærlingeordningen
  • Småjob - Du har lønnede timer i en almindelig virksomhed og hjælper til, hvor der er brug for dig. Du kan fx arbejde 5, 10, 15, eller 20 timer om ugen. Du kan læse mere om småjob her.
  • Jobrotation – Ledige kan indgå som vikarer i en virksomhed, som gennem en længere periode sender medarbejdere på efteruddannelse. Som vikar bliver du ansat på almindelige vilkår til overenskomstmæssig løn. 
  • Mentorordning: En mentor kan være relevant, hvis man har svært ved at fastholde et job. Udover at støtte den ledige på arbejdspladsen, kan hjælpen også bestå i hjælp til at komme op om morgenen og møde til tiden.  

Der er mulighed for at aftale fire ugers ulønnet virksomhedspraktik, inden en eventuel ordinær ansættelse.

Hvis du har brug for at vide mere eller har spørgsmål, kan du kontakte en virksomhedskonsulent i Jobcenter Roskilde på jobcenter@roskilde.dk.

Læs mere om de forskellige ordninger