Fleksjob og ledighedsydelse

Kan du som medarbejder på grund af sygdom eller handicap ikke varetage et arbejde på normale vilkår, har du mulighed for at blive visiteret til et fleksjob.

Hvad er fleksjob?

Et fleksjob er et almindeligt arbejde i en privat eller offentlig virksomhed på nedsat tid og/eller med særlige skånehensyn. Fleksjob er for dig, der på grund af sygdom eller handicap ikke kan klare et fuldtidsjob på normale vilkår. Jobbet er tilpasset det, som du kan klare og kan være ganske få timer om ugen. Når du er i fleksjob består din løn af lønnen fra arbejdsgiveren og et tilskud fra kommunen. Fleksjob kan oprettes inden for alle arbejdsområder, funktioner og stillingstyper, og hos både private og offentlige arbejdsgivere.

Der findes særlige regler for fleksjob til selvstændige, som du kan læse mere om i Spørgsmål og svar længere nede på siden.

Det er jobcentret, der afgør, om du kan blive godkendt til et fleksjob. Men først skal sagen behandles i et rehabiliteringsteam.

Fleksjob er midlertidigt og bevilges i en periode på fem år. Når de op til fem år er gået, skal kommunen igen vurdere din arbejdsevne og ret til fleksjob. Er du over 40 år, kan du blive godkendt permanent til fleksjob, efter at den første midlertidige periode på fem år er gået. Det kan være, hvis kommunen vurderer, at din arbejdsevne ikke kan udvikles til at klare et arbejde på normale vilkår.

Vil du vide mere? Kontakt en virksomhedskonsulent i Ressourcer vedr. ansættelse i fleksjob.

Mail: jobcenter@roskilde.dk eller tlf. 46 31 30 00.

Hvad er ledighedsydelse?

Hvis du er ledig og godkendt til fleksjob kan du søge om ledighedsydelse. Det kan enten være, hvis du er blevet godkendt til fleksjob men ikke har fundet et job endnu, eller hvis du er blevet ledig efter at have været i fleksjob. 

Når du modtager ledighedsydelse, skal du selv aktivt søge job. Den højeste sats for ledighedsydelse svarer til 89 % af den højeste dagpengesats.

Vil du vide mere? Kontakt en Jobrådgiver i Ressourcer vedr. spørgsmål om ledighedsydelse.

Mail: jobcenter@roskilde.dk eller tlf. 46 31 30 00.

Du kan læse mere om ledighedsydelse på Borger.dk  

Spørgsmål og svar

Kontakt Ressourcer

Rådhusbuen 3
4000 Roskilde.dk

Du kan forvente svar fra os inden for 10 hverdage.