Børnehuset Blomstergården

Børnehuset Blomstergården er opført som en trelænget gård, og vi har en skøn stor legeplads med gamle træer og masser af miljøer.

Høj faglighed og troværdige rollemodeller

Børnehuset Blomstergården ligger i skønne Viby Sjælland, 12 km fra Roskilde. Vi er en del af område Syd, som består af 8 selvstændige kommunale institutioner, som har en daglig pædagogisk leder, samt en områdeleder.

Institutionen ligger midt i mellem Viby og Dåstrup, og har børn fra hele lokalområdet. Det tager ca. 10 min at gå til toget, 5 minutter på cykel, og er du i bil, kommer du hurtigt ud til landevejen.

Blomstergårdens værdier efterleves i hverdagen. Personalet udviser en høj faglighed, og de er tydelige og troværdige rollemodeller. Dette håber vi er med til at skabe en tryg base for både børn og forældre.

Stuerne i børnehaven er aldersopdelte, hvilket gør, at det pædagogiske arbejde og stuens læringsrum kan målrettes mere præcist til aldersgruppen og netop deres udviklingsniveau.

I vuggestuen er børnene i blandende grupper, da vi her vurderer, at børnene har stor glæde af at have større/mindre børn at spejle sig i. Vi er mest muligt på gulvet sammen med børnene, både inde og ude.

Mad med fokus på økologi og årstiden

Hver dag laver køkkenpersonalet dejlig mad til børnene. Køkkenet er centralt placeret i huset, hvilket betyder at der ofte er god snak omkring bl.a. dagens menu.

I køkkenet søger personalet for dejlig sund og nærende mad med fokus på økologi og årstidens råvarer. Der er fuld forplejning. Maden er kostberegnet, så den indeholder de fleste af de næringsstoffer et barn har brug for.

Vi har det økologiske spisemærke i bronze (30-60 procent økologi). Vi tilstræber at tage hensyn til børn, der har andre behov til kosten f.eks. af religiøse årsager. Speciel diæt f.eks. ved allergi, skal være lægeordineret.

Stuerne

Blomstergården består af en vuggestue med plads til 28 børn i alderen 0-3 år, samt en børnehave med plads til 40 børn i alderen 3-6 år.

Det faste personale består af dygtige, erfarne medarbejdere. 7 pædagoger, 5 medhjælpere, en køkkendame og en pædagogisk leder. Derudover prioriterer vi, at have et fast team af erfarne vikarer, hvor enkelte har faste timer i huset.

Lys og enkel indretning

Blomstergården fyldte 32 år i vinteren 2021, og er et velholdt hus, med fokus på æstetikken. Huset er opført som en trelænget gård, vi har en skøn stor legeplads med gamle træer, og masser af miljøer.

Vores hus er indrettet lyst og enkelt. Børnehaven er i den ene fløj, og vuggestuen i den anden. I midten har vi køkken, kontor og en børnehavegruppe. Vi har en skøn stor kælder, hvor der er mulighed for bevægelseslege, dans, yoga, og andre pædagogiske aktiviteter.

Når vi skaber nye læringsmiljøer, gør vi det for at skabe nye lege og udviklingsmuligheder for børnene. Fx læsekrog, perleværksted, konstruktionsleg, dukkekroge og plads til det børnene er optaget af. Dette gælder både inde og ude.

Samarbejdet med forældrene

Forældresamarbejde i Blomstergården foregår på mange forskellige niveauer: den daglige kommunikation, forældremøder og -dialogsamtaler, pædagogisk dokumentation og forældrekontaktudvalg mm.

Men vigtigst af alt er den daglige kontakt – ansigt til ansigt. Stort og småt - alt er lige vigtigt. Det er her, at vi lærer hinanden at kende og opbygger en tillid og tiltro til hinanden.

Områdeledelse

Blomstergården er en del af område Syd, som derudover består af børnehusene Hjortkær, Hyldebo, Lærken, Solstrålen, Stjernen, Svanen og Vindinge.

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

Vi ved, at det kan være anderledes at starte i daginstitution, med nye børn og voksne. Det kan være, at vores rammer, forventninger og dagens rytme er anderledes end dem, I kender.

I vil modtage et velkomstbrev, når jeres barn får tilbudt plads i Blomstergården, eller når jeres barn rykker videre i børnehaven. 

I er meget velkomne til at ringe eller skrive for at aftale en rundvisning, så I kan finde ud af, om Blomstergården er noget for jer og jeres barn.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt Børnehuset Blomstergården

Bodsbjerggårdsvej 48
4130 Viby Sjælland

Mandag - torsdag 06.25-16.45

Fredag 06.25-16.35

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.