Nyheder og driftsinformation

Her kan du finde de seneste nyheder og information om eventuelle driftsforstyrrelser.

Driftsinformation

Drift er normal i hele Roskilde.

Har du ikke fået tømt affald? Giv os og renovatøren besked

Vær med til at forme fremtidens affaldsplan

08.03.2024

Udviklingen af den nye Affaldsplan 2025 er begyndt. Vær med til at forme de næste 12 års udvikling af affaldsområdet i Roskilde Kommune. Del dine tanker og ideer til fremtidens affaldsplan allerede i dag. 

Du kan læse mere om hvordan du gør her.

Kraftige mængder af sne i hele Roskilde

09.02.2024. 

Der er varslet kraftige mængder af sne henover weekenden. Snevejr, vi forventer også kommer til at ramme Roskilde hårdt. 

Læs mere om den aktuelle driftssituation, og hvad du kan gøre for at hjælpe din skraldemand med at komme sikkert frem her.

Klik her for at vide mere. 

Status på ekstra tømning og manglende afhentning af affald

24.01.2024

De sidste par uger har tømning af affald i Roskilde Kommune været vanskeligt at udføre for vores renovatør pga. sne og isglatte forhold.

Med det mildere vejr har forholdene ændret sig, og vi arbejder nu på at få indhentet affald og ekstra sække de steder, hvor der ikke er blevet tømt.  

Du kan læse mere om den nuværende situation her. 

Har du ikke fået hentet dit affald på grund af is og sne?

17.01.2024

Vores renovatør har været hårdt ramt af de sidste ugers vejrmæssige udfordringer med sne på vejene og isglatte fortove. Det har desværre resulteret i, at mange borgere ikke har fået tømt deres affald som de burde. Derfor har vi nu sørget for, at du kan komme af med dit ekstra affald. 


Læs mere om hvad du kan gøre med dit ekstra affald her. 

I sne og slud skal skraldemanden ud

04.01.2024

Sneen daler ned over Roskilde og det kan give udfordringer for skraldemanden, når dit affald skal hentes. Derfor er der nogle krav, som er nødvendige at overholde, hvis skraldemanden skal hente dit affald.

Klik her, og få gode råd til din adgangsvej i snevejret.

Guide til julens og nytårets affald

20. december 2023

Må julekuglen komme ned til glas? Og hvordan skal lyskæden, der er gået i stykker, sorteres? Alt dette og meget mere giver vi dig svar på i denne artikel. Vi har fundet det mest almindelige juleaffald og lavet en guide til sortering

Klik her og læs sorteringsguiden.

Gem eddiken væk

03.10.2023

Hjælper en pose med eddike bundet til skraldespanden mod lugtgener og mider? Dét er et af de tvivlsomme husmoderråd der pt. bliver delt på diverse Facebook-grupper, som en løsning mod det uvelkomne utøj. Hvis du anvender metoden i praksis, bør du lade være - det kan resultere i, at skraldemanden ikke vil tømme din beholder. 

Du kan læse mere om problemer med mider og lugtgener, og hvordan du undgår at skraldemanden går i en stor bue rundt om din affaldsbeholder her. 

Fra madaffald til biogas

7. juli 2022

 

Her kan du følge madaffaldets vej fra skraldespand til biogas. Affald og Genbrug har været en tur i marken og set hvad der sker med dit affald når renovatøren har hentet det. 

Klik her, og læs mere om madaffaldets vej til biogas.

Sådan undgår du lugt fra din beholder i sommervarmen

20. juni 2022

 

Mange varme sommerdage kan give en lugtende og levende skraldespand. Vi har samlet et par gode råd så du ved, hvad du kan gøre for at forebygge lugtgener og maddiker i din skraldespand.

Klik her, og få gode råd til at mindske lugtgener i sommervarmen

Kontakt Affald og genbrug

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Mandag - fredag

kl. 09 - 14

Du kan forvente svar fra os inden for 10 hverdage.