Gem eddiken væk

Velmenende råd cirkulerer blandt Roskildenserne - de har desværre den modsatte effekt over for din skraldemand.

Roskilde Kommunes skraldemænd oplever en stigende tendens blandt byens borgere - flere og flere er begyndt at hænge poser med eddike på deres affaldsbeholdere, som et værn mod lugt og mider i affaldsbeholderen.

Det har bare desværre ikke den ønskede effekt. 

Et eksempel på eddike-metoden

Billedet er taget af skraldemænd, hvor en borger har gjort brugt af eddike-metoden i et forsøg på at få fluer og mider ud af skraldespanden. Metoden virkede ikke og resulterede i stedet i, at borgerens beholder ikke blev tømt fordi at poserne med eddike var til gene for skraldemanden. 

Pas på din skraldemand og hans arbejdsmiljø

For de borgere der gør brug af eddike-metoden, er det en velmenende indsats mod kryb og utøj i affaldsbeholderen - men for skraldemanden er det til stor gene, da det forhindrer ham i at tømme beholderen da posen med eddike udgør en risiko for hans arbejdsmiljø. 

Når en beholder med affald bliver tømt med eddikeposer bundet til sig, vil den svinge rundt i luften og kan risikere at ramme skraldemanden. Det skaber en uhygiejnisk situation for skraldemanden, og han er derfor i sin fulde ret til ikke at tømme beholderen. 

 

Rens din affaldsbeholder med vand

Hvis du oplever at uvelkomne insekter har inficeret din affaldsbeholder, er den mest effektive måde at fjerne dem på ved at skylle din beholder. Mider og fluer trives i bunden og på siden af beholderen, hvor de lever af rester og væsker fra mad og andet affald. Ved at fjerne de ting de trives i, sørger du også for at fjerne deres levegrundlag.

Hvis du oplever at miderne kommer tilbage på trods af vask, så bør du overveje om problemet ligger et andet sted - nemlig den måde du lukker dine poser på. 

Bind dine poser ordentligt - og undgå uvelkomne gæster 

En anden effektiv måde at undgå utøj og mider er ved at sørge for, at der ikke bliver spredt madrester og væsker i beholderen. Overfyld ikke dine poser, og bind en tæt knude.

Så længe posen holder tæt, har de små kryb ikke noget at leve af. Så bind en ordentlig knude på dine poser, så fluer ikke kan kravle ind og lægge æg, og så der ikke falder madrester eller væsker ud af den.