Frivillig for naturen

Her finder du en oversigt over borgerinitiativer og foreninger der arbejder for mere og bedre natur.

Grønt Omstillingsforbund Roskilde (Go-Roskilde)

Go-Roskilde arbejder for at fremme den grønne omstilling i Roskilde Kommune - både omstillingen af vores hverdagsvaner og af de rammer, som vi lever og producerer i. Deres arbejde bygger på læring, handling og fællesskab.

Go-Roskilde er dannet med opbakning og deltagelse fra en bred vifte af lokale aktører, og udspringer af Roskilde Klimanetværk.

Grønt Omstillingsforbund - Roskilde

Danmarks Naturfredningsforening

DN Roskilde er den lokale afdeling af hele landets naturfredningsforening. Over 2.500 husstande i kommunen er medlemmer. Foreningen har gang i mange projekter, der hjælper naturen på vej. Fx naturplejeprojekter som den årlige Havtornfest, og Boserup Stævningslaug. DN arrangerer også guidede ture, hvor man kan opleve naturen tæt på; bl.a. insektsafari og flagermus-kiggeri ved Himmelsøen.

DN Roskilde

Roskilde Golfklub

Golfbaner forbindes normalt ikke med ret stor biodiversitet, men i Roskilde arbejder klubbens Natur og Miljøudvalg flittigt, for at fremme og formidle om mangfoldigheden på golfbanens område. Biodiversiteten hjælpes på vej med avancerede bille- og flagermuseboer, søer til løvfrøer og truede insekter, fuglekasser, lelaug og vilde blomster - listen er lang. Samtidig kan medlemmerne glædes over de mange naturoplevelser på golfbanen!

Natur og miljø i Roskilde Golfklub

Vild-havementorerne

Roskildes Vilde-havementorer er frivillige borgere, som deler ud af deres viden til folk, som har lyst til at hjælpe biodiversiteten, men ikke ved hvordan. De sætter også gang i vilde projekter rundt omkring i kommunen. 

Skal din grundejerforening være mere vild? Så står Vild-havementorerne klar med rådgivning.

Du kan også selv blive Vild-havementor!  

Kontakt Roskildes Vilde-havementorer på Havementor4000@gmail.com eller facebooksiden Vild natur - Hvor du bor.

UngEnergi

UngEnergi Roskilde er en miljøorganisation drevet af frivillige unge, der formidler om, hvordan man kan leve et bæredygtigt liv i praksis. At gøre noget godt for biodiversiteten er en del af deres mission. Derfor har de uddelt vilde blomsterfrø til mange af Roskildes haveejere, og udviklet en guide til hvordan man omdanner sin græsplæne til et vildt blomsterland.

UngEnergi Roskilde

Affaldsfri Fjord

Roskilde Kommune, Lejre Kommune, Nationalpark Skjoldungernes Land og Roskilde Oplevelseshavn, sætter fokus på affald ved Roskilde Fjord. Hjælp os med at samle affald langs kysterne til gavn for dyreliv, vandkvalitet og friluftsliv. 

Vi afholder to store indsamlinger årligt, og alle kan være med! Se mere her 

Roskilde Klimanetværk

Roskilde Klimanetværk er vokset ud af nogle middage, hvor bekendte mødtes om en fælles interesse for at fremme den grønne omstilling. I dag har det klimapolitiske netværk udviklet sig til en facebookgruppe, hvor medlemmerne kan inspirere hinanden og sætte gang i aktiviteter i fællesskab.
Netværket er åbent for alle og har intet politisk ståsted, og ingen fælles meninger - andet end at klima-udfordringerne kræver konstruktiv handling nu.
Bliv en del af Roskilde Klimanetværk