Skriv dit barn op til skole og SFO

Du kan vælge, om dit barn skal gå i folkeskole, privatskole eller undervises hjemme. Vælger du folkeskolen, skal du også tage stilling til, om dit barn skal skrives op til en skolefritidsordning (SFO).

Den digitale skoleindskrivning

Den digitale skoleindskrivning til børnehaveklasse er lukket. Hvis du har skrevet dit barn op til børnehaveklasse på en folkeskole i Roskilde Kommune, vil du få besked på om dit barn er optaget i starten af februar 2023.

Skoleindskrivning til børnehaveklasse i 2023

Hvis du ønsker, at ændre dit skoleønske eller er tilflytter til Roskilde Kommune, skal du kontakte skolerne direkte for at angive dit skoleønske. 

Tryk her for at se kontaktoplysninger på folkeskolerne. 

Den digitale skoleindskrivning er lukket. Byrådet vil i januar 2023 beslutte antallet af børnehaveklasser på de enkelte skoler. Du kan forvente at få svar på, om dit barn er optaget på en folkeskole i Roskilde Kommune i starten af februar 2023 via digital post.  

Dit barn vil automatisk få tilbudt en plads i SFO

Dit barn vil automatisk få tilbudt en plads i SFO i forbindelse med optagelse i skolen i februar 2023. Du skal enten acceptere eller afvise pladsen gennem den Digitale Pladsanvisning, som du finder her på siden.

Roskilde Kommunes SFO er et udviklende og stimulerende pædagogisk fritidstilbud til alle børn fra 0. til og med 3. klasse. Dit barn er garanteret en plads i SFO’en på den folkeskole, barnet optages på. SFO for kommende skolestartere begynder den 1. maj 2023. 

SFO’ens åbningstider er tilpasset skoledagen. Det betyder, at der er åbent om morgenen kl. 6.30-8.00 og åbent efter skole og frem til kl. 17.00 på alle hverdage.

Overgangen fra SFO til klub sker pr. 1. maj, når barnet går i 3. klasse. Børnene bliver automatisk udmeldt af SFO, når de går over til klub.

Har du spørgsmål til ind- eller udmeldelse, kan du kontakte Pladsanvisningen på telefon 46 31 30 00 eller mail pladsanvisning@roskilde.dk.

Overvejelser om skolevalg

Når dit barn skal i skole

Fra det år dit barn fylder 6 år, skal det undervises. Du kan vælge, om dit barn skal gå i folkeskole eller i privatskole, eller du kan vælge at undervise barnet hjemme. Hvis du vælger folkeskolen, skal du også tage stilling til, om dit barn skal skrives op til en skolefritidsordning (SFO).

Du får brev i din digitale postkasse om skoleindskrivning den 10. oktober 2022. Selve indskrivningen foregår i den digitale selvbetjening, som du finder her på siden fra den 24. oktober til 13. november 2022, hvor skoleindskrivningen er åben. Uanset om dit barn skal starte i folkeskole, privatskole eller om du ønsker at søge om udsat skolestart for dit barn, skal du registrere det i den digitale selvbetjening. Har du valgt en privatskole eller en folkeskole i en anden kommune, skal du også kontakte den ønskede skole og SFO for at høre om deres procedure for optagelse. Ønsker du, at dit barn skal undervises hjemme, skal du kontakte skolekonsulent Birgitte Spandet Thielsen, Skole og Klub.

Hvis du har valgt en af kommunens folkeskoler, vil du i februar 2023 få besked om, hvor dit barn er optaget. Dit barn er garanteret en plads på sin distriktsskole, som er knyttet til barnets adresse. Har du søgt om optagelse på en anden folkeskole end distriktsskolen, og har du ikke fået dette ønske opfyldt, modtager du først et brev med afslag fra den ønskede skole. Dit barn er i den situation garanteret en plads på distriktsskolen.

Overgang fra børnehave til skole

Overgang til skolen (for forældre)

Ofte stillede spørgsmål