Børnehuset Storkereden

Vi er et lille børnehus fyldt med sjæl og små hyggelige læringsmiljøer. Vi har en vuggestuegruppe som er normeret til 13 børn og en børnehavegruppe som er normeret til 26 børn.

Naturen og dyrene er en integreret del af dagligdagen

Børnehuset Storkereden ligger i landsbyen Herringløse.

Vi er et lille børnehus fyldt med sjæl og små hyggelige læringsmiljøer. Vi har en vuggestuegruppe som er normeret til 13 børn og en børnehavegruppe som er normeret til 26 børn.   

Børnehuset ligger i landlige omgivelser på en stor naturgrund med plads til leg, bevægelse og fordybelse. Naturen og dyrene omkring os er en integreret del af den daglige praksis, hvor børnenes nysgerrige og undersøgende væsen kan blomstre. Pædagogikken ’fra jord til bord’ sætter også sit præg på vores tilgang til pædagogik, hvor vi sammen med børnene planter og sår forskellige ting i vores plantekasser og spiser det, når det kan høstes. Vores høns er vi meget glade for – dem passer vi sammen med børn og forældre og nyder godt af de æg, de lægger.

I Storkereden er vi certificeret til at have Det Grønne Flag. Flaget er en synlig anerkendelse af de institutioner, hvor børn og voksne er lidt tættere på den nærtliggende natur. I Storkereden betyder det, at en stor del af vores pædagogiske praksis foregår i og med naturen. Naturen er således et af vores vigtigste midler i opfyldelsen af vores mål om, at alle børn i Storkereden er glade og i god trivsel og udvikling.

Mad fra Fru Hansens kælder

I Storkereden har vi madordning med Fru Hansens kælder. Vi har en køkkendame, der gør madvogne klar og tilbereder den mad, vi skal have til frokost. Man kan se menuen på www.fruhansenskaelder.dk.
Derudover tilbyder vi morgenmad hver dag indtil kl. 7.30 og et mindre måltid kl.9 og kl.14

Samarbejdet med forældrene

Vi prioriterer et godt forældresamarbejde meget højt, og hvis der er ting, I undrer jer over eller bare er nysgerrige på, er i altid velkomne til at spørge os.

Alle daginstitutioner i Roskilde kommune benytter sig af Rambølls ”Hjernen og hjertet”. Det består af et dialogredskab, hvor forældre og personale udfylder nogle skemaer om barnets trivsel og udvikling. Resultatet af disse skemaer er så udgangspunkt for en efterfølgende samtale mellem forældre og personale.
Den første samtale vil være, når jeres barn er ca. 1 år, og så vil der være en samtale en gang om året, indtil jeres barn starter i skole.

Forældrekontaktudvalget

Forældrekontaktudvalget (FKU) består af ca. 5 valgte forældre, en fra personalet og den pædagogiske leder. Ud af de 5 forældre, skal der vælges en repræsentant til områdebestyrelsen. Der er møde 4-5 gange om året i FKU og det samme i Områdebestyrelsen.

Områdeledelse

Børnehuset Storkereden er en del af område Roskilde Nordøst. De øvrige dagtilbud i området er børnehusene Gundsømagle, Frejas Have, Elverhøj, Egegården, Veddelev og Børnehuset Trylleskoven.

Læs mere om områdeledelse.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt os

Hvedstrupvej 20b
4000 Roskilde

Mandag - Onsdag og fredag
06:45 - 17:00

Torsdag
06:45 - 17:15

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.