Børnehuset Solstrålen

I Børnehuset Solstrålen synes vi, at det er vigtigt at børn og voksne får rørt sig tit og ofte. Det gør vi blandt andet ved at lave rytmik, gå i hallen og lave bevægelse på legepladsen.

De bedste rammer for barnet

Børnehuset Solstrålen er en integreret institution for børn i alderen 0-6 år. Institutionen ligger tæt på Viby Skole afdeling Ørstedvej, med adgang til skønne grønne områder.

I Solstrålen vægter vi børns trivsel, udvikling, læring og dannelse højt. Vi arbejder på at skabe de bedste rammer for det enkelte barn og har stort fokus på, at alle føler sig som en del af fællesskabet.

Vores værdigrundlag

Vi har et værdigrundlag, som vi kalder TRANE. Det betyder at vi arbejder for at skabe:

  • Tryghed og tillid
  • Respekt
  • Anerkendelse
  • Nærvær
  • Engagement

For at højne fagligheden og løbende evaluere på vores pædagogiske praksis har vi månedlige personalemøder samt 2 årlige personalelørdage. Derudover deltager personalet i læringsgrupper på tværs af 8 dagtilbud i område syd, med fokus på aktuelle emner og temaer, som bidrager til at styrke børns trivsel, udvikling, læring og dannelse.

Stuer og børn

Solstrålen er normeret til 144 børn – 100 børnehavebørn fordelt på fire stuer og 44 vuggestuebørn fordelt på fire stuer.

Bevægelse, grin, sjov og samvær

Vi synes, at det er vigtigt at børn og voksne får rørt sig tit og ofte. Det gør vi blandt andet ved at lave rytmik, gå i hallen og lave bevægelse på legepladsen.  Bevægelse giver overskud og skaber glæde. Når vi giver plads til masser af bevægelse, grin, sjov og samvær, kan vi skabe glade børn og børn med overskud.

Det økologiske spisemærke i sølv

Børnehuset Solstrålen bestræber sig på at tilbyde økologiske produkter. Vi har det økologiske spisemærke i sølv (60-90% økologi).

I Solstrålens køkken bruges sukker som ”krydderi” i maden. Derudover kan der, i forbindelse med husets traditioner, serveres fx fastelavnsboller, æbleskiver eller pebernødder. Vi efterstræber et minimum af forarbejdet sukker i hverdagen, så vi ved særligt festlige lejligheder kan ”skeje ud”.

Gode indendørs og udendørs faciliteter

Solstrålen er en dejlig institution med gode indendørs og udendørs faciliteter. Vi har lyse og rummelige lokaler. Vi har en stor og grøn legeplads med mange muligheder for at få rørt sig. Vi kan endvidere tilbyde et udviklende og fagligt inspirerende miljø, med mange forskellige læringsmiljøer for børnene. Udendørs har vi gode legemuligheder med mange hjørner at lege i, bakker, træer, legehuse, skov, cykelbane, klatrestativ, bålplads og meget andet.

Samarbejdet med forældrene

I Børnehuset Solstrålen lægger vi stor vægt på samarbejdet med forældrene, som vi anser som eksperter på deres eget barn og derfor en vigtig samarbejdspartner. Vores fælles engagement i børnenes trivsel, leg og læring er essentielt for et godt forældresamarbejde, og det er vigtigt, at det er præget af tiltro og nysgerrighed. Når vi forbinder forældrenes ekspertviden om deres barn med vores faglige viden om børns udvikling, samt viden om barnet som en del af en gruppe, giver vi de bedste betingelser for udvikling af det hele barn.

I Solstrålen foregår forældresamarbejdet på mange forskellige niveauer: den daglige kommunikation, forældremøder og –samtaler, pædagogisk dokumentation og forældrekontaktudvalget.

Vi tilbyder alle børn en individuel samtale når de har været hos os i tre måneder, en gang årligt omkring barnets fødselsdag samt ved overgang både internt i huset samt til sfo og skole. Her taler vi om barnets trivsel, udvikling, læring og dannelse. De individuelle samtaler tager udgangspunkt i et dialogredskab, som er udarbejdet af Rambøll.

Områdeledelse

Børnehuset Solstrålen er en del af område Syd, som derudover består af børnehusene Blomstergården, Hjortkær, Hyldebo, Lærken, Stjernen, Svanen og Vindinge.

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

I er altid velkomne til at komme på besøg og se vores fantastiske faciliteter og engagerede personale. Ring for at aftale nærmere på tlf. 46 31 84 60. Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt

Ørstedvej 61B
4130 Viby Sj

Åbningstider

Åbningstider fra 2024

Mandag - torsdag 06.30-16.45

Fredag 06.30-16.30

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.