I Børnehuset Mælkevejen leger de voksne med

I Mælkevejen bliver alle børn mødt med, at de hver især er unikke og betydningsfulde, og at de har værdi i sig selv. I hverdagen arbejder vi målrettet med det inkluderende børnefællesskab, som betyder, at alle børn trods forskelligheder støttes i hverdagens strukturerede pædagogiske aktiviteter og guides i forhold til, hvor de er i deres udvikling. Når vi holder samling, bidrager børnene med idéer og tanker omkring de pædagogiske aktiviteter og projekter og er aktive medskabere.

 Trygge, forudsigelige rammer

Vi vægter den gode leg højt, og vi prioriterer at skabe inspirerende legemiljøer og er aktive medlegere, som støtter børnene i deres udvikling. Personalet er nærværende og giver omsorg og skaber trygge, forudsigelige rammer, så børnenes udvikling styrkes på den bedste måde.

De voksne er medlegere og er med til at inspirere børnene til nye lege. Vi har særligt fokus på de børn, som synes, at det er svært at være en del af fællesskabet, og derfor har brug for at blive støttet og guidet. Vi understøtter børnenes læring igennem hele dagen ved blandt andet at sætte ord på deres og egne handlinger. Derved bliver børnene og de voksne mere synlige for hinanden, og vi får øjnene op for mange gode egenskaber ved os selv og ved andre.

Vi er nysgerrige sammen med børnene

Vi øver os på at være gode ved hinanden og hjælpe andre. Særligt i børnehaven øver børnene sig på at vente på hinanden, når de fx skal ud eller ind fra legepladsen, så de følges ad. De ældste børn er opmærksomme på de yngre og hjælper dem fx gerne ned af trappen og med den tunge dør ud til legepladsen. Vi udfordrer børnene i forhold til, hvor de er i deres udvikling, og er nysgerrige sammen med børnene. Vi dykker ned i ny viden sammen med børnene og oplever en fælles forundring og glæde, når vi sammen finder svar på spørgsmål.

Lille institution i hjertet af Roskilde

Børnehuset Mælkevejen ligger i hjertet af Roskilde og er et lille, nærværende dagtilbud. Mælkevejen er en lille institution fordelt på to grupper, en vuggestuegruppe på 13 børn og fire voksne og en børnehavegruppe på 24 børn og tre voksne. 

Børnehuset Mælkevejen er i to etager. Vuggestuegruppen ligger i stueetagen, og børnehavegruppen på 1. sal. Vi har desuden en lille opvarmet pavillon i forbindelse med legepladsen, som bliver brugt som et ekstra grupperum.

Vi har vores eget produktionskøkken, hvor Signe hver dag laver lækker økologisk mad helt fra bunden. Børnene spiser på stuerne eller på legepladsen, når vi laver bålmad.

Vores hus er ikke så stort, men vi tilgodeser børnenes ønsker om at lege både i store og små grupper med de muligheder vi har. 

Vores legeplads er ikke en af de største, men vores beliggenhed midt mellem byens parker, havn og andre faciliteter som bibliotek og museer udnyttes i vores pædagogiske hverdag.

Samarbejdet med forældrene

I Mælkevejen har vi et tæt forældresamarbejde, hvor forældre aktivt deltager i FKU på de fire årlige møder og i vores hyggelige traditioner i løbet af året. Vi har stort fokus på den åbne og gode dialog, og vi holder årligt forældresamtaler, hvor vi sammen med forældrene udarbejder fokuspunkter for børnene.

Områdeledelse

Børnehuset Mælkevejen er en del af Område Midt Øst, som desuden omfatter børnehusene Hanen, Klostermarken, Ravnen, Præstemarken og Knolden samt vuggestuen Tummelumsen. 

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

Der er altid mulighed for en rundvisning i Mælkevejen. Kontakt os gerne hvis du vil besøge vores skønne børnehus.Vi anbefaler altid, at man kommer på førbesøg et par gange i måneden op til, at barnet skal starte, da vores erfaring siger os, at det bidrager positivt til den kommende indkøring i huset.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt

Frederiksborgvej 9
4000 Roskilde

Mandag til torsdag 6.45-17.00

Fredag 6.30-17.00

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.