Børnehuset Hjortkær

Velkommen til Hjortkær i Vindinge - et børnehus med højt til loftet og plads til leg og læring

Hverdag med nærvær og hjerterum - og med tiltro og nysgerrighed

Hjortkær ligger grønt og fredeligt i udkanten af Vindinge, og er en kommunal daginstitution fra september 2015. Vores fokus er at skabe en hverdag med nærvær og hjerterum, hvor arbejdet med børnenes nysgerrighed, kreativitet og lyst til leg og læring, går hånd i hånd med de politiske krav. 

Vores samspil med jer og jeres børn bygger på et ressourceorienteret menneskesyn, hvor værdierne tiltro og nysgerrighed er i højsædet. Vi er inspireret at Reggio Emilia pædagogikken. Det betyder, at vi arbejder med en eksperimenterende og undersøgende tilgang til hverdagens leg og læring, hvor børnenes interesse og spor naturligt inddrages. Dette gør vi ud fra teorien om, at motivation er en vigtig faktor for børnenes trivsel og læring. Legen ser vi som et vigtigt element i børnenes måde at bearbejde hverdagens indtryk og deres indgang til læring.

Det at skabe læringsrum handler i Hjortkær om at skabe mulighed for fordybelse og samspil med andre - DIG OG MIG OM NOGET.

Stuerne er aldersopdelte, hvilket gør, at det pædagogiske arbejde og stuens læringsrum kan målrettes mere præcist til aldersgruppen og netop deres udviklingsniveau. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres børn at kende og sammen skabe verdens bedste sted at vokse og gro.

Vuggestue og børnehave med aldersopdelte stuer

I Hjortkær har vi 3 vuggestuegrupper:

  • Columbus-stuen med børn fra 1-2 år
  • Da Vinci-stuen med børn fra 2-3 år
  • Astrid Lindgren-stuen som er alders integreret fra 1-3 år

På hver stue er der mellem 10-12 børn og 3 voksne.

Derudover har vi 3 børnehavegrupper:

  • Niels Bohr og Inge Lehmann med børn fra 3-5 år
  • Tycho Brahe-stuen som er med de kommende skolebørn fra 5-6 år. 

I Hjortkær har vi plads til 88 børn.

Stuerne har funktionsopdelte legezoner indrettet således, at de kan forandres i takt med børnenes interesser og lærings nysgerrighed.

Det faste personale består af dygtige, erfarne kvinder og mænd, 6 pædagoger, 1 pædagogisk assistent, 4 medhjælpere, en køkkendame og en pædagogisk leder. Derudover prioriterer vi, at have et fast team af erfarne vikarer.

Baghave med lille skov af gamle frugttræer

Børnehuset har til huse i et dejligt stort, moderne og renoveret hus med store grønne områder og en parkeringsplads med plads til både cykler og biler.

I baghaven har vi adgang til ”en lille skov” med gamle frugttræer, bakker og vilde ramsløg. Der er også en boldbane og en cykelbane. Hedeland naturpark ligger i gå afstand. Både for og bag er der indrettet legeplads, hvor der er plads til både at være aktiv og fordybet i forskellige aktiviteter.

Indenfor er stuerne lyse og indbydende med tydelige funktionsopdelte legezoner indrettet således, at de kan forandres i takt med børnenes interesser og lærings nysgerrighed. Vi har desuden et motorikrum med mulighed for at arbejde med krop, sanser og bevægelser.

Sund økologisk mad med årstidens råvarer

I Hjortkær sørger vores køkkendame for dejlig sund og nærende mad med fokus på økologi og årstidens råvarer. Vi har det økologiske spisemærke i guld (90-100% økologi). Der er fuld forplejning. Maden er kostberegnet, så den indeholder de fleste af de næringsstoffer, et barn har brug for. Vi tilstræber at tage hensyn til børn, der har andre behov til kosten f.eks. af religiøse årsager. Speciel diæt, f.eks. ved allergi, skal være lægeordineret.

Samarbejdet med forældrene

Forældresamarbejde i Hjortkær foregår på mange forskellige niveauer: den daglige kommunikation, forældremøder og dialogsamtaler, pædagogisk dokumentation og forældrekontaktudvalg mm.

Men vigtigst af alt er den daglige kontakt – ansigt til ansigt. Stort og småt - alt er lige vigtigt. Det er her, at vi lærer hinanden at kende og opbygger en tillid og tiltro til hinanden.

Områdeledelse

Hjortkær er en del af område Syd, som derudover består af børnehusene Blomstergården, Hyldebo, Lærken, Solstrålen, Stjernen, Svanen og Vindinge. 

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

Vi ved, at det kan være anderledes at starte i daginstitution, med nye børn og voksne. Det kan være, at vores rammer, forventninger og dagens rytme er anderledes end dem, I kender. I vil derfor modtage et lille "velkommen kit", når I får plads i Hjortkær. Derudover kan I her på siden finde oplysninger, som kan hjælpe jer til en god start i Hjortkær.

I er meget velkomne til at ringe eller skrive for at aftale en rundvisning. Så kan I finde ud af, om Hjortkær er noget for jer og jeres barn.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt Børnehuset Hjortkær

Tunevej 10, Vindinge
4000 Roskilde

Åbningstider fra 2024

Mandag - torsdag 06.45-17.00

Fredag 06.45-16.45

 

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.