Børnehuset Elverhøj

I Børnehuset Elverhøj ønsker vi at give børnene de bedst mulige forudsætninger for trivsel, udvikling og læring gennem nærværende og lyttende voksne, gode børnefællesskaber og spændende læringsmiljøer.

En rød tråd for barnet

Børnehuset Elverhøj er et lille hyggeligt integreret børnehus, som holder til i dejlige omgivelser i Ågerup. Vi ligger i gåafstand til fodboldbaner, søer, en gravhøj og biblioteket. Derudover har vi et godt stisystem som forbinder flere af de små tilstødende byer, og som giver os mulighed for at bruge naturen i lokalmiljøet optimalt.

Vores mål er at skabe en rød tråd for barnet i den tid, det går i Elverhøj. Vi ønsker at give alle børnene de bedst mulige forudsætninger for trivsel, udvikling og læring igennem nærværende lyttende voksne, gode børnefællesskaber, og spændende læringsmiljøer.

I Elverhøj arbejder vi ud fra en anerkendende pædagogisk tilgang, hvor alle børn og voksne skal føle sig mødt og forstået.

Spændende økologisk mad fra bunden

Vi har ansat en uddannet køkkenmedarbejder, som selv producerer økologisk, sund og meget spændende mad fra bunden. I Elverhøj arbejder vi med mad-mod og vi sætter en ære i at arbejde med det pædagogiske måltid. Børn er nysgerrige af natur, og det er vigtigt, at vi understøtter dette, også når vi arbejder med mad og måltider.

De 14 dage børnehavens børn er på Engen er børnene med i madproduktionen i det omfang det er muligt. På Engen vil maden primært bestå af rugbrød, grønt, pålæg, lune retter og bålmad.

De små børns søvn er vigtig

Vi ved igennem forskning, at søvn er noget af det vigtigste for det lille barns udvikling. Vi ved, at det er, når de sover, de bearbejder de oplevelser, de har haft, samt at søvn er med til at fremme deres hukommelse og udvikling.

Derfor regulerer vi som udgangspunkt ikke på børns søvn, men vi vil gå i dialog med jer, når jeres barn viser tegn på at gå fra to lure til en, når det viser tegn til, at det er tid til helt at stoppe med at sove, ellers hvis I har brug for råd og vejledning til at få puttet jeres børn om aftenen. Husk dialogen er vigtig for os.

To vuggestuegrupper og to børnehavegrupper

I Elverhøj har vi fra oktober 2021 to vuggestuegrupper med ca. 13-14 børn i hver gruppe. I hver gruppe er der som udgangspunkt tilkoblet to pædagoger og en-to pædagogmedhjælpere.  De to vuggestuegrupper arbejder tæt sammen og mødes på tværs af grupperne til målrettede pædagogiske aktiviteter, som er planlagt efter alder eller udviklingsniveau.

I børnehaven har vi også to børnegrupper Skoven og Bjerget. Der er ca. 22 børn på hver gruppe, sammen med to pædagoger og en pædagogmedhjælper.

Den mere klassiske legeplads - og den skønne naturgrund

Vores dejlige hus og Engen byder på spændende og udviklende læringsmiljøer. Børnene er aktive medskabere af indretningen af vores læringsmiljøer. Vi har fokus på, at institutionen både kan tilbyde ro og fordybelse, de vilde lege, rollelege, konstruktionslege, krop og bevægelse, osv. Målet for Elverhøj er, at de pædagogiske læringsmiljøer understøtter børnenes udvikling og læring gennem hele dagen.

I Elverhøj har vi to legepladser med gynger, klatreborg, sandkasse, cykler osv. Den ene legeplads er særligt målrettet vuggestuebørn og har fokus på at skabe et lille trygt og afgrænset miljø. Den anden legeplads er større og har flere udfordringer til de ældste vuggestuebørn og børnehavebørnene.

Engen har en skøn naturgrund med høje træ, dyreliv i skovbunden, bålplads osv. Et skønt supplement til Elverhøjs mere klassiske legeplads.

Samarbejdet med forældrene

I Elverhøj vægter vi forældresamarbejdet højt, da det har stor betydning for barnet. Vi ønsker en åben og tillidsbaseret dialog. I er altid velkomne til at få en snak, hvis I har bekymringer omkring jeres barn – hvad enten det er noget, der foregår i institutionen eller i hjemmet, eller hvis I undrer jer over arbejdsgangen i Elverhøj.

Vi er altid interesseret i at høre, hvis der sker forandringer i hjemmet både fysisk og psykisk, eller hvis I oplever forandringer i jeres barns trivsel – jo mere viden vi deler, jo nemmere er det for os at støtte op om barnet og om jer forældre.  Det er altid en god idé at komme til det nærmeste personale først, men lederens dør er altid åben for samtaler.

Den daglige kontakt, med et tydeligt godmorgen og et tydeligt farvel, er med til at styrke samarbejdet.

Forældrekontaktudvalget er en lille gruppe forældre, som er valgt af resten af forældregruppen til sparring om det som rører sig i Elverhøj og/eller i forældregruppen. Udvalget er til for at skabe en rød tråd imellem børnehuset og forældrene, men har ingen beslutningskompetence.

Områdeledelsen

Elverhøj er del af Område Nordøst, som også består af: Storkereden, Gundsømagle Børnehus, Frejas Have, Veddelev Børnehus, Egegården og Børnehuset Trylleskoven.

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

I er altid velkomne til at få en rundvisning i vores dejlige hus. I skal blot ringe og aftale en rundvisning med personalet. Vi glæder os til at se jer.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt Børnehuset Elverhøj

Ågeruphøj 2
4000 Roskilde

Fra 1. januar 2024 har institutionen følgende åbningstid

Mandag-torsdag: 06:30-16:50

Fredag: 06:30-16:10

 

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.