Her kan du få et overblik over p-pladser i kommunen inkl. handicappladser, læse om parkeringsregler og hvordan du ansøger om parkeringstilladelser og handicapparkeringskort m.v.

Parkering i hele kommunen

Regler for parkering, skiltning, p-vagter, handicapparkering, kantstensparkering, tomgang mv.

Parkering i Roskildes bymidte

Du skal registrere din parkering på de kommunale pladser i bymidten på en automat eller en app. Der er 2 timers gratis parkering og mulighed for at købe ekstra tid. Enkelte steder er der 30 min. parkering uden mulighed for tilkøb. Her skal p-skiven bruges

Parkering på Musicon

Du finder de fleste p-pladser på Musicon i bydeles p-hus på adressen Indfaldet 4 og på Havsteensvej 10. Der er betalingsparkering med de første 2 timer gratis. Resten af bydelen har kantstensparkering med tidsbegrænsninger.

Parkeringstilladelse

I Roskilde findes der en beboerlicens til Knudsvejskvarteret, Kong Haraldsvejkvarteret, Møllehusvej 22-30 og Musicon.

Her kan du få et overblik over cykelparkering på stationerne, hvordan du ansøger om adgang til aflåst cykelparkering og hvordan du kan låne en af kommunens elcykler mm.

Cykelparkering ved stationerne

Her på siden kan du orientere dig om, hvor du kan parkere din cykel.

Cykelbiblioteket

På Cykelbiblioteket kan alle borgere i kommunen gratis låne en cykel nogle dage for at prøve, om det er et alternativ til bilen. Du kan også prøve, om du skal skifte til en anden cykel fx en elcykel, en ladcykel eller en foldecykel.

Bycykler

Du kan hoppe på en almindelig bycykel fra Donkey Republic eller en elcykel fra Bolt i Roskilde. Cyklerne er tilgængelige over det meste af Roskilde by.

Lån en elcykel

Overvejer du et alternativ til bilen? Så giver vi hvert år mulighed for at låne en af kommunens elcykler.

Cykelleg

Cykelleg skaber cykelglæde hos børn og gør dem cykelsikre, før de bliver trafiksikre. Ideen er, at børn øver sig på forskellige færdigheder i en legende og tryg atmosfære. Børnene øver sig i at cykle, mens de leger.

Cykeltrafik og målsætninger

Den politiske målsætning for cyklister er, at de skal være trygge og opleve høj fremkommelighed. Cykeltrafikken skal prioriteres højt, og det skal være attraktivt at tage cyklen på arbejde.

Ladestandere til elbiler

Her kan du få et overblik over hvor i Roskilde Kommune (og også udenfor) du kan oplade din elbil.

Giv et praj

"Giv et praj - Roskilde Kommune" er en app, du kan bruge til at gøre opmærksom på ting, der skal fikses, fx manglende vejbelysning eller huller i vejen

Busdrift

Læs alt om busdrift og køreplaner i Roskilde Kommune

Delebiler - hvordan kommer du i gang?

Har du lyst til at have en delebilbilsordning i din boligforening? Eller er du en developer, der gerne vil have delebiler i det område, du udvikler? Bliv klogere på, hvordan du kan komme godt i gang.

Fodgængere og tilgængelighed

Her kan du læse om Roskilde Kommunes tiltag for fodgængere, samt om Teknik- og Miljøudvalgets tilgængelighedsplan.

Vedligeholdelse af veje

Her kan du finde oplysninger om drift og vedligeholdelse af kommunens veje. Du kan også læse om hvilke forpligtelser, du har som grundejer.

Driftsstatus på trafikken i Roskilde Kommune

På denne side kan du få driftsopdateringer om trafikken og aktuelt gravearbejde i Roskilde Kommune bl.a. vejarbejde.

Er du kommet til skade på en offentlig vej - hvad gælder i forhold til erstatning og forsikring?

Er du så uheldig, at du på grund af huller eller andre ujævnheder er kommet til skade på en offentlig vej, kan du sende dit erstatningskrav til Veje og Grønne områder.

Trafikinformation og tællinger

Her på siden finder du trafiktællinger og kommunens interaktive trafikkort, med alle relevante trafikdata

Hastighedsdæmpning

Her kan du læse om hastighedsdæmpning på både offentlige veje og privat fællesveje.

Trafiksikkerhed og trafiksikkerhedsplan

Roskilde Kommunes trafiksikkerhedsplan viser kommunens visioner og målsætninger indenfor trafiksikkerhed - og sikrer, at pengene til trafiksikkerhed anvendes bedst muligt.

Snerydning

Hvad skal du selv gøre, og hvad gør kommunen? Her kan du få overblik over status på snerydning og saltning samt, hvor og i hvilken rækkefølge kommunen rydder sne og salter veje, stier og p-pladser.