Skriv dit barn op til skole og SFO

Du kan vælge, om dit barn skal gå i folkeskole, privatskole eller undervises hjemme. Vælger du folkeskolen, skal du også tage stilling til, om dit barn skal skrives op til en skolefritidsordning (SFO).

Den digitale skoleindskrivning er åben

Du skal angive dit skoleønske i den digitale skoleindskrivning via linket fra den 25. oktober til 14. november 2021.

Den digitale skoleindskrivning

Overvejelser om skolevalg

Når dit barn skal i skole

Fra det år dit barn fylder 6 år, skal det undervises. Du kan vælge, om dit barn skal gå i folkeskole eller i privatskole, eller du kan vælge at undervise barnet hjemme. Hvis du vælger folkeskolen, skal du også tage stilling til, om dit barn skal skrives op til en skolefritidsordning (SFO).

Du får brev i din digitale postkasse om skoleindskrivning den 11. oktober 2021. Selve indskrivningen foregår i den digitale selvbetjening, som du finder her på siden fra den 25. oktober til 14. november 2021, hvor skoleindskrivningen er åben. Uanset om dit barn skal starte i folkeskole, privatskole eller om du ønsker at søge om udsat skolestart for dit barn, skal du registrere det i den digitale selvbetjening. Har du valgt en privatskole eller en folkeskole i en anden kommune, skal du også kontakte den ønskede skole og SFO for at høre om deres procedure for optagelse. Ønsker du, at dit barn skal undervises hjemme, skal du kontakte skolekonsulent Birgitte Spandet Thielsen, Skole og Klub.

Hvis du har valgt en af kommunens folkeskoler, vil du i februar 2022 få besked om, hvor dit barn er optaget. Har du søgt om optagelse på en eller flere andre folkeskoler end distriktsskolen, og har du ikke fået dette ønske opfyldt, modtager du først et brev med afslag fra den/de ønskede skoler. Dit barn er i den situation garanteret en plads på distriktsskolen.

Overgang fra børnehave til skole

Dit barn vil automatisk få tilbudt en plads i SFO

Roskilde Kommunes SFO er et udviklende og stimulerende pædagogisk fritidstilbud til alle børn fra 0. til og med 3. klasse.

Dit barn er garanteret en plads i SFO’en på den folkeskole, barnet optages på. Dit barn vil automatisk få tilbudt en plads i SFO i forbindelse med optagelse i skolen i februar 2022. Du skal enten acceptere eller afvise pladsen gennem den Digitale Pladsanvisning, som du finder her på siden. Elever på andre klassetrin skal også benytte den Digitale Pladsanvisning, når de melder sig ind eller ud af SFO.

SFO’ens åbningstider er tilpasset skoledagen. Det betyder, at åbningstiderne i SFO er fra kl. 6.30-8.00 og 14.00-17.00 på alle hverdage.

Overgangen fra SFO til klub sker pr. 1. maj, når barnet går i 3. klasse. Børnene bliver automatisk udmeldt af SFO, når de går over til klub.

Har du spørgsmål til ind- eller udmeldelse kan du kontakte Pladsanvisningen på telefon 46 31 30 00 eller mail pladsanvisning@roskilde.dk.

Skolerne har holdt skolestartsmøder for forældre

Skolerne har holdt skolestartsmøde for forældre i september. Møderne er for forældre og er en mulighed for at høre, hvad den lokale folkeskole og SFO kan tilbyde. De fleste skoler tilbyder også en rundvisning i indskolingen og i SFO. Du er altid velkommen til at kontakte skolerne hvis du har spørgsmål om hverdagen på skolen.

Overgang til skolen (for forældre)

Ofte stillede spørgsmål