Børnehaven Bredgade

Vi er en sangglad børnehave i hjertet af Roskilde by, som er certificeret sangbørnehave, og vi synger med børnene hver dag.

En sangglad børnehave i hjertet af Roskilde

Vi er en sangglad børnehave som ligger lige i hjertet af Roskilde by og også den ældste. Vi er officielt certificeret sangbørnehave og synger med børnene hver dag.

Vores fundament i arbejdet er positivitet, anerkendelse og nærvær, som vi kan opnå, når børn og forældre er helt trygge og har en tillidsfuld relation til os. Anerkendelse for os er at være nysgerrig på børnenes initiativer og respektere børnene som ligesindede individer. Vi skaber sammenhæng mellem gode traditioner og nutidens krav inden for områderne trivsel, udvikling og læring igennem alsidige aktiviteter, hvor børnene bliver inddraget.

Vi er ude hver dag hele året, fordi vi kan lide det, og fordi det er skønt at have plads til at bruge store armbevægelser med sine venner i inspirerende omgivelser. Personale og børn tager bl.a. på dagkoloni flere dage i træk i juni og september måned i Boserup skov ved Naturcentret Boserupgård i Roskilde.

Det skal være en god oplevelse at spise sundt og varieret. Derfor får børnene meget forskelligt mad og masser af frugt og grønt - og overvejende økologisk.

Labre larver, sprøde larver og sommerfugle

Vi har organiseret os med tre børnegrupper som holder samling, spiser frokost og fordyber sig med deres faste personale. De ældste børn, som er de kommende skolebørn, er i en gruppe for sig det sidste år, som vi kalder Sommerfuglene. Vores erfaring er, at de får rigtig mange venner og de lærer meget af hinanden samt leger mere på tværs af piger og drenge. De yngste børn er fordelt i to grupper som hedder De labre Larver og De Sprøde Larver. Deres arbejde handler meget om tryghed, begå sig i et fælleskab og selvhjulpenhed.

Fælles for alle tre børnegrupper er, at legen er i centrum og som det vigtigste at børnene har det godt. Når de er trygge, kan vi udfordre dem med alle elementer fra den pædagogiske læreplan og folde alle deres kompetencer ud og vi ser deres selvværd og selvtillid vokse. Vi har nemt ved at arbejde i mindre grupper, da vi fysisk har meget plads og det benytter vi os ofte af, da det giver ro og nærvær for børnene.

Nem adgang til inspirerende og alsidige miljøer

Børnehaven Bredgade har plads til 65 børn. Vi holder til på to etager hvor vi har rigtig meget plads og vi har desuden et godt stort udeareal med fodboldbane, en lille skov man kan klatre i, stort klatrestativ, karrusel, hængekøje, bålhus, legehuse, sandkasser og ruchebane.

Børnehaven er omgivet af parker og kulturinstitutioner, og med buslinje foran døren direkte til Boserup Skov, har vi nem adgang til inspirerende alsidige miljøer omkring os. Selve børnehaven er fyldt med charmerende rum, som kan noget forskelligt til gavn for børnene: Tumlesal hvor man kan spille bold og danse, Krea-rum hvor man kan male og konstruere og hyggekroge hvor man kan slappe af og læse. Alle børnegrupper har deres eget grupperum som base hvor de kan holde samling og spise frokost.

Forældresamarbejde

Vi tager udgangspunkt i, at forældrene er de bedste eksperter på børnene, og vi vil derfor altid søge dialog med forældrene om, hvordan man arbejder bedst med deres børn. Vi ønsker en ærlig og direkte kommunikation, så ingen skal gætte sig til hvad vi mener og tænker, og vi håber på den måde at få skabt et trygt og tillidsfuldt samarbejde. Alle forældre får tilbudt en årlig samtale og en opstartssamtale omkring deres barn, og vi har jævnlige møder med vores forældrekontaktudvalg.

Områdeledelse

Børnehaven Bredgade ligger i Område Midtvest, som også omfatter børnehusene Peblingevej, Hørgården, Trehøje, Skovmosen, Mælkebøtten, Bullerby og Bella Luna.

Kerneopgaven for hele Område Midtvest er: Trivsel og læring igennem leg - at lære børn at lære.

Områdeleder er Anni Glindorf, annig@roskilde.dk.

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

Vi vil gerne vise jer børnehaven og fortælle hvordan vi arbejder med børnene. Det nemmeste er at skrive til bredgade17@roskilde.dk og aftale en tid. Under Corona kan vi vise legepladsen og gå ind i de rum, hvor der ikke er aktivitet.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt Børnehaven Bredgade

Bredgade 17B
4000 Roskilde

Mandag - Torsdag
Kl. 06.30-16.50.

  

    

Fredag                   
Kl. 06.30-16.40.

 

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.