Børnehaven Solsikken

I den selvejende institution Børnehaven Solsikken tager vi udgangspunkt i børnenes ressourcer og har altid børnenes trivsel, udvikling og læring i fokus.

Vores Værdier

Vi er en mangfoldig børnehave med en flerkulturel børne-, forældre- og personalegruppe. Vi tager udgangspunkt i børnenes ressourcer og har altid børnenes trivsel, udvikling og læring i fokus. Vi er en børnehave der er en tryg ramme for det gode børneliv. Vi arbejder med elementer fra Marte Meo metoden, som er en metode, der tager udgangspunkt i børnenes ressourcer. Vi er nærværende og har fokus på det enkelte barns udviklingspotientialer.

Vi arbejder desuden med Grønne Spirer hvor vi lærer børnene om naturen, årstiderne, m.m. Derudover har vi fokus på børnenes sproglige udvikling.

Vi vil som institution gerne medvirke til, at børnene bliver socialt kompetente mennesker.

Vi vil som institution gerne medvirke til, at børnene bliver socialt kompetente mennesker.

Stuer og Børn

Vores børnehave ligger på Astersvej 25. Børnehaven er opdelt i 2 børnegrupper med ca. 22 børn i hver gruppe – børnene er i alderen 3-6 år.

Vores hus er af ældre dato, men det er hyggeligt indrettet. Vi har en nem adgang til byens kulturtilbud og vi har mange legepladser tæt på. Disse steder tager vi så ofte som muligt på udflugt til. Vi benytter også det nyere område, som hedder Musicon. Vi har en stor og rummelig legeplads med diverse klatre- og grovmotoriske udfordringer.

Tæt på Roskilde Ring parken og på Musicon

Vores huse er af ældre dato, men er hyggeligt indrettet. Vi har nem og hurtig adgang til byens kulturtilbud. Vi har et naturområde kaldet Roskilde Ring og selve Ringparken med mange legepladser tæt på. Disse steder tager vi ofte på udflugt til. Vi benytter også det nyere område, som hedder Musicon. I begge afdelinger er der store og rummelige legepladser med diverse klatre- og grovmotoriske udfordringer.

Forældresamarbejde

Vi er en selvejende institution og har derfor en bestyrelse, som fungere som arbejdsgiver. Forældrene har derigennem stor indflydelse på hvordan rammerne skal være. Bestyrelsen bliver valgt på et forældremøde, der afholdes to forældremøder om året. Derudover afholdes mindst en årlig samtale med forældrene omkring deres barns udvikling og trivsel. Daglige beskeder og informationer gives dels via AULA og når børnene hentes og afleveres.

Besøg os

Der er mulighed for, at komme til en rundvisning, hvor man som forældre kan se huset og mærke stemningen, når der skal tages stilling til valg af institution.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt

Astersvej 25
4000 Roskilde

Mandag – torsdag 6.30 - 17.00

Fredag 6.30 - 16.00