Seniorfællesskaber

Hvis du synes, at et aktivt fællesskab med andre beboere lyder spændende, er et seniorfællesskab måske noget for dig.

Seniorfællesskaber i Perlen og Kalvefolden

Selv om der er stor efterspørgsel på ældreboliger, er der alligevel nogle af boligerne, som er svære at udleje. Der skal selvfølgelig ikke stå boliger tomme. Derfor prøver Roskilde Kommune i samarbejde med Boligselskabet Sjælland at leje dem ud på en anden måde - nemlig som seniorfællesskaber, der samtidig kan styrke fællesskabet i bebyggelserne.  

Seniorfællesskaberne er for dig, der er over 75 år, som er bosiddende i Roskilde Kommune, og som ønsker at bo et sted, hvor alle beboere har lyst til at være en del af et fællesskab.

Seniorfællesskaberne er oprettet i henholdsvis Perlen i Gadstrup og Kalvefolden i Gundsømagle. Der er 12 boliger hvert sted. Halvdelen af boligerne hvert sted reserveres til seniorfællesskaber. Bebyggelserne består dermed dels af seniorfællesskaber, dels af kommunalt anviste ældreboliger. 

Formålet med seniorfællesskaberne er at skabe et positivt og konstruktivt samarbejde blandt beboerne. Du vil som beboer komme til at indgå i et socialt fællesskab med de andre beboere. 

Ansøgning og venteliste

Du kan sende en ansøgning afsted her på siden. Du skal samtidig underskrive denne hensigtserklæring, som indgår som en del af ansøgningen.

Ventelisten er anciennitetsbestemt efter tidspunkt for modtagelse af ansøgningen. Ventelisten bliver lukket, når der er 20 borgere på venteliste til hver bebyggelse. 

Ansøgningsmulighed er nu åben:

Godt at vide om seniorfællesskaber