Alle Tiders Musikby

Vores ambition er, at alle borgere skal møde musikken i deres hverdagsliv. Musikken skal være en uundværlig, anerkendt og bærende del af livet i Roskilde Kommune - en Alle Tiders Musikby.

Èn af målsætningerne i Kultur- og Idrætspolitikken er, at Roskilde Kommune fortsat skal være førende på musikområdet. I de nye mål og visioner skal musikken være motor for kultur, dannelse og fællesskaber i Roskilde Kommune samt løftestang for vækst og branding i Roskilde Kommune.

Dreamers’ Circus er Stadsmusikanter i Alle Tiders Musikby

Roskilde Kommune har udpeget det anerkendte folkemusikensemble Dreamers’ Circus som Stadsmusikanter i en 3-årig periode frem til sommeren 2024.

Som Stadsmusikanter skal trioen skabe arrangementer og initiativer sammen med Roskilde Kommunes mangfoldige musik- og kulturliv. Partnerskabet giver dermed en enestående mulighed for at invitere endnu flere til at udforske vores musikalske kulturarv og tage del i musiklivet som arrangører, musikere, dansere og publikum. Bandmedlem Rune Tonsgaard Sørensen er selv vokset op i Roskilde og begyndte sin tidlige musikalske udvikling her. Derfor har det været nærliggende for bandet at engagerede sig i Roskilde og medvirke til den fortsatte udvikling af kommunens rige musikliv.

Har du en ide til et arrangement eller et projekt du drømmer om at føre ud i verden sammen med vores Stadsmusikanter er du meget velkommen til at kontakte Roskilde Kommunes musikbysupervisor, Mikael Pass på mikaelpa@roskilde.dk.

Dreamers' Circus

Dreamers' Circus

”En stor del af drivkraften bag den genopblomstring, som dansk folkemusik og dans har oplevet de sidste 50 år, er kommet fra mennesker og organisationer, der har base i Roskilde-regionen. Vi er meget bevidste om det arbejde, de har udført, og fortsætter med at udføre. Vi glæder os til at komme i kontakt med en række musikere, dansere, sangere og kreative mennesker i Roskilde i løbet af de næste tre år og medvirke til bringe folkemusikken videres ind i fremtiden”, udtaler Dreamers’ Circus.

Publikationer

Strategi for Alle Tiders Musikby

Vedtaget 2017

Download: Musikbystrategi

Handleplan for Alle Tiders Musikby

Handleplan for Alle Tiders Musikby 2023-2026

Bag om Alle Tiders Musikby

Kit Lindved Sværke