Cykelparkering ved stationerne

Her på siden kan du orientere dig om, hvor du kan parkere din cykel.

Cykelbutlerne rydder op

Hvis du glemmer at sætte din cykel i en cykelparkering, så er der stor chance for at Cykelbutlerne kommer og sætter din cykel i nærmeste cykelparkering. Samtidig sættes der et kuffertmærke på cyklen. Det er Roskilde Kommune, som sammen med Roskilde Materielgård, står for cykelbutlerordningen, som holder orden på cykelparkeringen og kommer forbi mindst én gang om ugen. 

Opsamlingsdepot

Hvis du ikke i løbet af den næste måned har fjernet kuffertmærket, vil cyklen blive sat i "opsamlingsdepot". Her står den også i 1 måned.

Hvis din cykel fortsat står på i "opsamlingsdepot" efter en måned, vil Politiet afhente efterladte cykler.

Hvis din cykel er blevet væk fra en privat cykelparkering - fx ved et supermarked - så er det ikke Cykelbutlerne, der har flyttet den.

Der er rift om cykelparkeringspladserne i Roskilde Kommune, især i Roskilde midtby samt ved togstationer og andre trafikknudepunkter. Derfor er det ekstra ærgerligt, når cykelstativerne er optaget af herreløse cykler, enten fordi de har været genstand for et kortvarigt brugstyveri, og tyven smider cyklen fra sig, når de er færdig med den, eller fordi cyklen er i dårlig stand, og folk ikke ved, hvordan de kan skille sig af med den.

Christina Buch

Christina Buch

Afdeling: Veje og Grønne områder
Roskilde Kommune

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

46 31 37 31 christinab@roskilde.dk