Cykelruter

Her kan du få inspiration til din næste cykeltur

Friluftsguiden

Friluftsguiden giver dig inspiration og ideer til cykling over længere stræk og cykling tæt på hvor du bor. Et varieret natur- og kulturlandskab venter på dig.

Fjordstien

Fjordstien

Fjordstien er en cykel- og vandresti rundt om Roskilde Fjord og Isefjord.

Ruten er i alt på cirka ca. 275 km, hvor der på nogle strækninger er et separat vandrespor. 
Fjordstiens rutenummer er 40. 

Hedebostien

Hedebostien

Hedebostien tilbyder borgere i Hovedstadsområdet en grøn forbindelse på den korteste strækning, der forbinder Roskilde Fjord og Køge Bugt.

Hedebostien giver mulighed for at komme helt tæt på både natur og kulturhistoriske oplevelser på samme tid. 

Der findes en app og folder til Hedebostien.

Kildemosesporet

Kildemosesporet

Kildemosesporet binder eksisterende stisystemer sammen mellem landsbyerne Ågerup, Gundsølille, Hvedstrup og Herringløse.

Her kan du følge årets gang både i landbruget, hvor der sås, høstes og pløjes, og i naturen, hvor fugle, dyr og planter følger årets rytme. Du kan også få en god fortælling med hjem om vores fælles forhistorie.

Munkevejen

Munkevejen

Munkevejen er en cykelrute, der formidler historien om kristendommens indførelse i landene omkring Østersøen og betydningen for vores kultur.

Ruten starter i Tyskland i Glückstadt, ca. 30 km nord fra Hamburg. Herfra går turen gennem Holstein til Femern og ender i Puttgarden. På dansk side fortsætter ruten fra Rødbyhavn og slutter i Roskilde.

Ruten er meget varieret og løber langs småveje, stier og gennem naturskønne områder. Den passerer kirker, klostre, historiske ruiner, naturområder og andre spændende steder. Ruten binder de mange købstæder sammen på en snor.