Cykelruter

Her kan du få inspiration til din næste cykeltur

Friluftsguiden

Friluftsguiden giver dig inspiration og ideer til cykling over længere stræk og cykling tæt på hvor du bor. Et varieret natur- og kulturlandskab venter på dig.

Fjordstien er en cykel- og vandresti rundt om Roskilde Fjord og Isefjord

Ruten er i alt på cirka ca. 275 km, hvor der på nogle strækninger er et separat vandrespor.

På hele ruten kan du få mange forskellige oplevelser. Blandt andet kan du besøge Salvadparken syd for Jyllinge, hvor der blandt andet er shelters og en bålplads. 

Fjordstiens rutenummer er 40. 

Hedebostien tilbyder borgere i Hovedstadsområdet en grøn forbindelse på den korteste strækning, der forbinder Roskilde Fjord og Køge Bugt.

Hedebostien giver mulighed for at komme helt tæt på både natur og kultur på samme tid. Hedebostien bringer de besøgende forbi Roskildes vikingeskibe og videre til Hedeland - og herefter gennem den nye Tune Skov, forbi Karlstrup Kalkgrav og ned til Trylleskoven ved Solrød Strand.

På vejen kan du få kulturhistoriske oplevelser gennem en app og informationsskilte, der fortæller om de forskellige kulturhistoriske steder, stien krydser. Der findes også en folder, der indeholder et kort over hele stien.

App giver natur- og kulturoplevelser

Appen er fyldt med informationer, fortællinger og sjove spil, som gør en tur på Hedebostien endnu mere lærerig og underholdende. Mens du går og nyder den smukke og meget varierede natur langs Hedebostien, giver app’en dig besked, når du nærmer dig steder med spændende fortællinger eller nyttige informationer. Når smartphonen vibrerer, kan du læse om lige præcis det sted, du befinder dig på. 

Søg på ‘Hedebostien’ i din foretrukne app store. 

Kildemosesporet binder eksisterende stisystemer sammen mellem landsbyerne Ågerup, Gundsølille, Hvedstrup og Herringløse.

Her kan du følge årets gang både i landbruget, hvor der sås, høstes og pløjes, og i naturen, hvor fugle, dyr og planter følger årets rytme. Du kan også få en god fortælling med hjem om vores fælles forhistorie.

Som gæst på lodsejernes private grund bør al færdsel foregå hensynsfuldt og finde sted på stien. Hjælp med til at holde stien fri for affald.

Praktisk fodtøj anbefales. Visse (korte) stræk er ikke velegnet til cykling, og den del af ruten, som ikke er asfalteret, er ikke egnet for kørestol eller barnevogn.

Hvis du tager din hund med, SKAL du have den i snor af hensyn til de vilde dyr samt dine medmennesker og andre hunde.

Munkevejen er en cykelrute, der formidler historien om kristendommens indførelse i landene omkring Østersøen og betydningen for vores kultur.

Ruten starter i Tyskland i Glückstadt, ca. 30 km nord fra Hamburg. Herfra går turen gennem Holstein til Femern og ender i Puttgarden. På dansk side fortsætter ruten fra Rødbyhavn og slutter i Roskilde.

Ruten er meget varieret og løber langs småveje, stier og gennem naturskønne områder. Den passerer kirker, klostre, historiske ruiner, naturområder og andre spændende steder. Ruten binder de mange købstæder sammen på en snor.

Her kan du hente cykelkort med lokale, regionale og nationale cykelruter i kommunen