Hvad skal jeg gøre, hvis jeg bliver syg?

Er du lønmodtager, ledig eller selvstændig erhvervsdrivende, skal du sygemelde dig for at kunne modtage sygedagpenge.

Er du sygemeldt lønmodtager, skal din arbejdsgiver sørge for at indberette dit sygefravær, og sørge for at ansøge om sygedagpengerefusion til virksomheden via Virk.dk eller NemRefusion. Er du ledig, skal din a-kasse indberette for dig.

Kort tid efter indberetningen modtager du et underretningsbrev fra MitSygefravær, som du skal  udfylde. Er du fortsat syg, skal du også udfylde et oplysningsskema.

Læs mere på Borger.dk:

I særlige tilfælde kan din arbejdsgiver få refusion fra medarbejders første sygedag - en §56 eller 58a aftale.
Læs mere om at ansætte en medarbejder med tilskud

Som selvstændig har du mulighed for at tegne en forsikring, og dermed sikre dig sygedagpenge i de første 2 uger af en sygeperiode. Har du brug for flere oplysninger om forsikringsordningen, kan du kontakte Udbetaling Danmark på tlf. 70 12 20 32 mellem kl. 9 og 12 .

Det er obligatorisk for borgere at anvende MitSygefravær og udfylde underretningsbreve, anmodninger om sygedagpenge og oplysningsskema i selvbetjeningsløsningen.

Sygemeldte, som er ude af stand til at benytte Mit Sygefravær, skal kontakte Ydelsen personligt eller på telefon 46 31 30 00, og bede om at blive fritaget fra at benytte Mit Sygefravær. En fritagelse gælder kun aktuel sygeperiode, og giver ikke fritagelse for at benytte digital post. Hvis du ønsker fritagelse for digital post,  skal  du rette henvendelse til Borgerservice.

Du finder mere information om sygedagpenge på borger.dk. Læs nederst på siden om hvordan du anmoder om sygedagpenge digitalt via Mit Sygefravær. Log på Mit Sygefravær med MitID her.

Har du brug for oplysninger om udbetaling af sygedagpenge, kan du kontakte Ydelsen på mail jobcenter@roskilde.dk. eller på telefon 46 31 30 00.

Har du spørgsmål om opfølgning i din sygedagpengesag skal du kontakte Sygedagpenge.
Kontakt Sygedagpenge på sikker mail via Borger.dk. Du skal logge på med MitID.

Spørgsmål og svar

Kontakt Sygedagpenge

Rådhusbuen 3
4000 Roskilde

Du kan forvente svar inden for 10 hverdage.