Bofællesskaber

Roskilde Kommune er hjem for mange unikke og velfungerende bofællesskaber – store som små, nye som gamle – alle med hver deres særkende. Vi drømmer om stadig flere bofællesskaber, og vi har pladsen.

Flere og flere går med lysten til at dele sin hverdag med andre, hjælpes ad med dagligdagens gøremål og have naboer, der er mere end nogle på den anden side af hækken.

Vi oplever i Roskilde Kommune en interesse fra borgere om at flytte i og etablere bofællesskaber. Det er en interesse som vi gerne vil understøtte og hjælpe til at gøre virkelig.

Eksisterende bofællesskaber

Der er ikke én definition på et bofællesskab og i Roskilde Kommune er der også mange forskellige eksempler på, hvordan man kan bo sammen med andre. Som inspiration til jer, som drømmer om at flytte ind i et bofællesskab, der allerede er etableret, findes der nederst på siden en oversigt over nuværende bofællesskaber i Roskilde Kommune sammen med en henvisning til deres hjemmesider og kontaktoplysninger.

Opførelse af nyt bofællesskab

Til jer, der drømmer om at etablere jeres eget bofællesskab, finder I her på siden et overblik over, hvilke faser og aktiviteter I i hovedtræk skal igennem. Det er ment som en vejledning og hjælpende hånd, der forhåbentligt kan hjælpe jer på vejen fra idé til indflytningsklart bofællesskab. En vej som ofte kan være lang og svær at overskue. 

Processen er delt op i fem faser,hver med en gennemgang af, hvilke opgaver de enkelte faser indebærer, hvem der med fordel kan inddrages for at løse fasens udfordringer og hvor der kan hentes inspiration. Under hver fase fremgår det også, hvornår og hvordan Roskilde Kommune kan hjælpe.

Få et overblik over processen ved at klikke jer igennem de fem faser i rullemenuen nedenfor. 

Hent vejledning

I vejledningen får I en detaljeret og uddybende beskrivelse af hver fase. Vejledningen kan I printe og tage med jer i det videre arbejde. 
Roskilde Kommune vejledning til selvgroede bofaellesskaber 1. Udgave 140219

Værd at vide om de fem faser

Bofællesskaber i Roskilde Kommune

Kontakt Plan og Udvikling

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Mandag - fredag 

9.00 - 14.00

Du kan forvente svar fra os inden for 10 hverdage.