Badestrande

Vidste du, at der er mindst 9 steder, hvor du kan bade i kommunen?

Zoom ind og find frem til den præcise placering af badestederne

Badevandets kvalitet

Roskilde Kommune får udtaget og analyseret badevandsprøver, og kommunen holder desuden også øje med evt. opblomstring af alger, der kan være til gene for både mennesker og dyr. 

Blåt Flag i Vigen Strandpark

I 2022 er det 27. gang, vi hejste flaget på roskildensernes foretrukne strand - Vigen Strandpark.

Stranden består af grønne strandenge og en lille sandstrand med badebro ud i fjorden. Der er bruser på stranden, toilet og kiosk i nærheden, og god adgang for både kørestolsbrugere, gangbesværede og barnevogne. 

Blå Flag til Vigen Strandpark betyder meget mere end en god vandkvalitet. Flaget garanterer, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. Det indebærer bl.a. at stranden er ren og velholdt, at der er gode toiletforhold, livredningsudstyr og mulighed for affaldssortering. Du vil også kunne finde information på stranden om områdets natur, og der afholdes Blå Flag-aktiviteter om selv samme. Se aktiviteterne for 2022 på Blå Flag-aktiviteter

I løbet af badesæsonen bliver der taget vandprøver, der analyseres for E. coli og Enterokokker. Den aktuelle badevandskvalitet vil være slået op på en informationstavle på stranden. Hvis badevandskvaliteten ikke er i orden, mistes flaget.   

Lidt om sundhed og badning

Kontakt Miljø

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Mandag - fredag

9.00 - 14.00

Du kan forvente svar fra os inden for 10 hverdage.