Lystfiskeri

Roskilde Kommune råder over noget af Danmarks bedste kystfiskeri. Her finder du informationer om lystfiskeri i Roskilde - om du så er nybegynder eller garvet lystfisker.

Roskilde Fjord byder på et fantastisk fiskeri efter havørreder året igennem, men her er også mange andre spændende fisk at få på krogen. I sæsonen er der masser af hornfisk, sild, makrel og fladfisk, og i fjordens sydligste ende ved Kattinge Vig og Herslev Bugt er der sågar aborre og sandart.

Fjorden, som er godt skærmet i forhold til vinden, egner sig fint til båd- og kajakfiskeri, men den er også perfekt til vadefiskeri.

I Roskildes Fiskeguide, som du finder link til nedenfor, er der udpeget 16 spændende fiskepladser i kommunen.

Publikation

Hent folder

I folderen kan du få information om bl.a. grundregler, fisketegn, fredningstider og mindstemål. Du kan også finde viden om lokale klubber og butikker samt helt specifikke lokaliteter for fiskeri af ørred, hornfisk, fladfisk mv.

Download folderen: Gode fiskeoplevelser i Lejre, Roskilde og Frederiksund

Hent kort

På kortet er fiskepladserne afmærket. Kortet indeholder også en beskrivelse af de 22 fiskepladser.  

Download: Kort over fiskepladserne

Put and Take

Nogle af Danmarks allerbedste og mest velrenommerede Put & Take-søer ligger i Roskilde Kommune. Put & Take-fiskeri stiller ikke de store krav til hverken erfaring eller udstyr, og selv som begynder har man gode muligheder for at fange nogle flotte fisk.

For at fiske skal du som udgangspunkt have et fisketegn

Samarbejde om bæredygtigt lystfiskeri

Læs mere om fiskeri og om kommunens samarbejde om bæredygtigt lystfiskeri på Sjælland på Fishing Zealands hjemmeside.

Hjælp fiskebestandene på vej

Vil du være med til at lave frivilligt arbejde til gavn for fiskebestande, kan du melde dig ind i Grusbanden, som ofte inviterer til konkrete projekter, hvor du kan give naturen en hånd. Find kontaktinfo og læs mere om Grusbanden på Fishing Zealands hjemmeside.  

Kontakt Veje og Grønne områder

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Mandag - fredag 

9.00 - 14.00

Du kan forvente svar inden for 10 hverdage.