Turisme

Roskilde Kommune er turismens 1. plads i Region Sjælland

VisitDenmarks rapport fra juni 2019 viser, at Roskilde Kommune igen er den kommune i Region Sjælland, som har haft den største turismeomsætning. 

Roskilde Kommune byder på mange spændende seværdigheder og oplevelser - bl.a. Roskilde Domkirke, den hyggelige handelsby, Roskilde Festival, Roskilde Museum, Ragnarock, Vikingeskibsmuseet, Musicon og et væld af kultur- og musikarrangementer året rundt. Roskilde Fjord byder på noget af den smukkeste natur i landet, som kan opleves på cykelruter, der går langs fjorden, igennem skoven og de smukke istidslandskaber i bl.a. Skjoldungelandet. Som lystfisker er der rige muligheder for fantastisk fiskeri i Roskilde Fjord - bl.a. kan der fanges havørreder året igennem.  

Fokus på turismen

Roskilde Kommune har i flere år haft et godt samarbejde med Lejre og Frederikssund kommuner om at realisere områdets unikke turistmæssige potentialer. I 2021 er der taget endnu et vigtigt skridt og etableret en ny, ambitiøs og kompetent turismeorganisation – Destination Fjordlandet - der i tæt samarbejde med lokale og nationale turismeaktører skal skabe udvikling og vækst for turismeerhvervene i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune.

Foreningen Destination Fjordlandet har ansvaret for turismeservicering og markedsføring af destinationen samt varetagelse af turismeerhvervets erhvervspolitiske interesser. Dette skal sikre, at turisme bliver en bæredygtig udviklingsmotor, der kan skabe økonomisk vækst og bidrage til levende by- og naturmiljøer samt lokalsamfund året rundt – også med fokus på nærmarkeder og ydersæsoner. For at skabe en endnu større sammenhæng og synlighed for destinationen samles alle de gode kræfter i destinationen – fra de store veletablerede attraktioner til de små charmerende oplevelsesudbydere og beliggenheden i forhold til København udnyttes.

Læs Turismestrategi 2021-24 - Destination Fjordlandet

Rejs gennem Fjordlandet og lad eventyret begynde på www.visitfjordlandet.dk

VISITFJORDLANDET
Roskilde Lejre Frederikssund
Munkebro 2
4000 Roskilde
mail@visitfjordlandet.dk