Cykelleg for de små

Cykelleg skaber cykelglæde hos børn og gør dem cykelsikre, før de bliver trafiksikre. Ideen er, at børn øver sig på forskellige færdigheder i en legende og tryg atmosfære. Børnene øver sig i at cykle, mens de leger.

Roskilde Kommune har startet et projekt, der skal få flere børn i børnehavealderen til at opleve cykelglæde og senere blive sikre cyklister.

Cykelleg er godt for motorikken. Under legene skal børnene bl.a. selv stå af og på cyklen og sætte støttefoden ned. Legene hjælper samtidig børnene med at blive selvhjulpne og tage beslutninger.

Se mere om Cykelleg i denne video, der er produceret i samarbejde med pædagog Mette Vasbæk og de største børn fra Troldhøj i Svogerslev.

Gode råd til at komme i gang med Cykelleg:

  1. Sted: Vælg et trygt område, hvor I kan lave Cykelleg. Der skal være god plads til at cykle rundt og til at øve sig i at cykle. Det kan være på legepladsen eller i jeres nærområde.
  2. Alder: Cykelleg kan laves med børn fra 3 år.
  3. Antal børn: Legene fungerer bedst, hvis der er max 14 børn med ad gangen, og hvis børnene har nogenlunde samme alder.

Eksempler på fire sjove cykellege

På Cyklistforbundets hjemmeside kan du læse mere om Cykellege. Her kan du bl.a. finde videoer om legene og hæftet "20 Cykellege" til mere inspiration.

https://www.cyklistforbundet.dk/alt-om-cykling/cykelleg/

Kontakt Veje og Grønne områder

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Mandag - fredag 

9.00 - 14.00

Du kan forvente svar inden for 10 hverdage.