Avin blev tiltrukket af et erhvervsliv med gummistøvler og hjelm

Avin Salih Qadr er byggesagsbehandler i Roskilde Kommune, hvor hun er ansat i Erhvervsafdelingen. Hun er uddannet bygningsingeniør, og det var præcis, hvad hun drømte om i teenageårene.

Af Jan Mitchell

Avin Salih Qadr er byggesagsbehandler i Roskilde Kommune, hvor hun er ansat i Erhvervsafdelingen. Hun er uddannet bygningsingeniør, og det var præcis, hvad hun drømte om i teenageårene.

- Da jeg var 17-18 år, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være ingeniør.  Det var et rigtigt mandejob, men jeg er opdraget af min far til at tro på, at kvinder ikke er mindre værd end mænd. Så han sagde, jeg bare skulle vise, at jeg kunne lige så meget som andre, fortæller Avin, der nu er 51 år.

- Jeg syntes, det var sjovt at forestille sig, at man stod ude i marken med gummistøvler på. For mig var der noget råt og en styrke i at være ude og virkelig arbejde med ting. Frem for at sidde på et kontor, griner hun.

Taler med bygherrer og erhvervslivet

Kontorlivet er dog blevet en del af Avins dag. Men side om side med gummistøvler og sikkerhedshjelm. For Avin behandler byggesager, og tager imod byggeansøgninger om nybyggeri, renoveringer, etageboliger, erhverv, lagerhaller. Alt andet end parcelhuse.

- Vores fornemmeste opgave er at vejlede virksomheder og erhvervsbranchen i deres byggeprojekter og føre dem i den rigtige retning, så de kan tilpasse deres byggesager, så love og regler bliver overholdt, siger hun.

- Så min dagligdag går med, at jeg kigger på byggeansøgninger. Jeg kommunikerer med bygherrerne. Og jeg kommunikerer med erhvervslivet i forhold til, hvad de ønsker af byggeri i byen, som har med erhverv og etageboliger at gøre. Jeg må sige, at vi i min afdeling har og er involveret i mange og store projekter i byen såsom Musicon, Sankt Hans, Sortebrødre Plads osv. Dette gør, at man føler sig tæt på og en del af byen.

Avin har behandlet byggesager i forskellige kommuner, men for syv år blev hun ansat i Roskilde Kommune.

- Jeg har altid ønsket at arbejde i Roskilde Kommune. Fordi det er min egen kommune.  Og jeg har altid gået rundt i byen og betragtet bygningerne og vejene, så jeg har en relation til byen.

Uformel og uhøjtidelig tone

Avin har også fået et godt forhold til arbejdspladsen Roskilde Kommune.

- Der er en høj faglighed på min arbejdsplads. Og der er god kommunikation på tværs af forvaltningerne. Men samtidig er der en uformel og uhøjtidelig tone, siger hun.

- Jeg har været i andre steder, hvor man fra ledelsens side snakkede om strategi og bedre samarbejde. Men jeg synes ikke, det gav så meget i forhold til, hvor mange ressourcer, der blev brugt på det. Her i Roskilde går man bare hen til en kollega i en anden afdeling og spørger. Og så får man hjælp. Det er en værdi, jeg virkelig sætter pris på. Jeg har også fået lov til at udvikle mig fagligt, siger Avin og fremhæver sin gode relation til både ledelse og kollegaer.

- Det er virkelig vigtigt for mig. Den måde, vi arbejder sammen på, giver robusthed og styrke. Også når vi skal opsøge viden og sparring hos andre. Fordi vi kommunikerer bare meget klart og tydeligt med hinanden i min lille afdeling. Både opad og på tværs. Jeg synes, det er guld værd, at vi har en leder, der er så nem at få fat i. Og som man kan tale med lige meget om hvad.

Tillid skaber tryghed og arbejdsglæde

For Avin skaber det arbejdsglæde og tryghed med den tillid, hun får vist af sine kollegaer og ledere.

- Det gælder både tillid i forhold til kerneopgaven, og i forhold til de relationer, man har på tværs i afdelingen. Tillid giver robusthed og mod, så man opsøger både samarbejde, sparring og viden - alle de ting, som er relevante for at løse opgaven, også på tværs. Så jeg tænker, at tillid er afgørende.

- Den er afgørende for, at man kan trives og står op om morgenen og glæder sig til at møde op på arbejde.

Tæt på at fuldende lederuddannelse

Avin nævner også som noget positivt, at der er mulighed for at udfolde sig selv fagligt. Og udvikle sig. Hun er selv et godt eksempel på det sidste, da hun lige nu er i gang med en lederuddannelse.

- Jeg sagde til min chef, at jeg var interesseret i at få en lederuddannelse. Og han sagde, at han godt kunne se mig som leder på et tidspunkt. Så det fik jeg jo lov til.  Og jeg skal snart skrive afgangsprojektet. Det er spændende, siger Avin, der ikke læger skjul på at hun er stolt af at være ansat i Roskilde Kommune. 

- Ja, jeg er stolt. Nu har jeg været her i syv år. Og når jeg går rundt i byen og møder venner, så spørger de om, hvad der sker ved Sortebrødre Plads? Kommer der noget nyt i Trekroner? Ved du noget? Det er meget sjovt, og det giver sådan en følelse af stolthed, at jeg kender så meget til byen. Jeg er en del af byen, kan man sige.  Og også af dens udvikling. Fordi jeg har jo hænderne med i arbejdet.