Turbo på bæredygtig energi

Nyhed

21.04.22

400 masterstuderende flyttes til DTU Risø

Universiteternes udflytningsplan, som netop er vedtaget i Folketinget betyder, at der sker en udflytning af masteruddannelserne i bæredygtig energi og vindenergi fra DTU Lyngby til DTU Risø.

Dermed bliver Risø Campus i fremtiden uddannelsessted for omkring 400 masterstuderende. Et campus hvor omkring 1000 medarbejdere fra hhv. DTU og Århus Universitet i forvejen har sin daglige gang.

Dette betyder samtidigt, at Roskilde Kommune og DTU nu sætter turbo på planerne for udviklingen af Erhvervs-og Forskerparken DTU Risø Park. Forventningen er, at kombinationen af tilstedeværelse af verdens bedst uddannede kandidater i energi, tilgængeligheden til verdensførende forskning og forskningsfaciliteter på såvel DTU Risø, Århus Universitet og RUC inden for energi, miljø og klima samt store ledige erhvervsarealer, vil være super attraktivt for virksomheder og investorer, som arbejder med den grønne omstilling. En omstilling der kun kommer til at tage yderligere fart de kommende år, som en konsekvens af krigen i Ukraine.

Hør hvad Roskildes borgmester Tomas Breddam siger om udflytningens muligheder. 
Interview med Tomas Breddam