Nu bliver drømmen til virkelighed – fonde støtter skatehallen Hal 12 med 25,5 mio. kr.

Pressemeddelelse

20.12.23

Visionen om at gøre den midlertidige skatehal i Hal 12 til et blivende kraftcenter for Musicon's vilde sjæl kan nu gøres til virkelighed. Det lykkes med en bevilling på 20,5 mio. kr. fra Nordea Fonden og 5 mio. kr. fra A. P. Møller Fonden.

Skatehallen har eksisteret siden 2005, hvor en gruppe lokale skatere begyndte at bygge ramper i den forladte industrihal i Roskilde-bydelen Musicon. Nu er der på årsbasis ca. 20.000 besøgende i skatehallen - og i løbet af de sidste 15 år har foreningen bag Hal 12 afholdt utallige arrangementer fra skate-konkurrencer til koncerter.

Ombygningen af Hal 12 vil ske på en måde, der er nænsom over for både klimaet og stedets særlige ånd. Størstedelen af konstruktionerne bevares, og der anvendes brugte lokale materialer. Hal 12 bliver også udvidet med en tilbygning, der binder skatehallen sammen med et kommende parkeringshus.

Udviklingen af Musicon og af skatehallen har så høj en prioritet i kommunen, at et enstemmigt byråd allerede i 2021 bevilgede 20,5 millioner kroner til projektet, som nu er blevet mere end matchet af bevillingerne på 20,5 mio. fra Nordea Fonden og 5 mio. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Borgmester Tomas Breddam glæder sig over de to fondes støtte.

"I Hal 12 er der plads til alle - fra nybegyndere til professionelle skatere, på tværs af alder, køn, etnicitet og social baggrund. Her er alle velkomne, også selvom man ikke passer ind så mange andre steder og måske slet ikke skater selv. Derfor er skatehallen et bemærkelsesværdigt sted i Roskilde Kommune. Det er fantastisk, at Hal 12 nu får et ordentligt løft".

Uddelingschef i Nordea-fonden, Christine Paludan-Müller, siger:

"Foreningen Hal 12 var nogle af de første til at indtage de gamle industrihaller på Musicon området. Med ombygningen af Hal 12 får foreningen og Roskilde nu en permanent skatehal, som bliver i en klasse for sig. Et inkluderende sted, drevet af unge frivillige kræfter, der vil gøre en positiv forskel. Det stærke ved skatesporten er, at den appellerer til mange forskellige unge mennesker - også dem som ikke føler sig hjemme i det klassiske foreningsliv. Derfor er Nordea-fonden også stolte af, at vi kan støtte op om projektet og være med til at skabe rammerne for, at Hal 12 i fremtiden bliver et endnu stærkere lokalt og regionalt mødested for børn og unge."

Foreningen Hal 12 ser også frem til, at forholdene for skaterne bliver bedre.

"Fondenes bidrag er ekstremt vigtige, for de gør det muligt at gå efter vores drømmeprojekt. Desuden viser de, at det nytter at organisere de uorganiserede idrætter. At ungeliv på de unges egne præmisser rykker", siger Jakob Fälling, formand for foreningen Hal 12.
"Vi er meget stolte over, at stedets alternative ungdoms- og idrætskultur bliver anerkendt og udviklet", tilføjer Maria Panum Baastrup, næstformand i Hal 12 og ankerperson på fundraisingen i foreningen.

 

Projektet om den nye og renoverede skatehal er udviklet i et samarbejde mellem nuværende brugere, mulige fremtidige brugere og naboer til hallen.