Hvad i alverden er en skillerabat?

Nyhed

15.08.22

En skillerabat er fx det græsstykke, der er mellem kørebanen og en cykelsti. Altså en rabat, der adskiller to forskellige færdselstyper.

Det er vigtigt at du kender en skillerabat, for det er forbudt at parkere eller standse der, hvis du er inden for bygrænsen.

Faktisk har reglen været der siden 1. maj. Nu har der været tid til at vænne sig til de nye forhold, så kommunen tager fat med p-afgifter som næste skridt.

Forbuddet i skillerabatter – fx mellem fortov og kørebane - gælder både helt og delvist. Det betyder, at du heller ikke må parkere eller standse med et par hjul i skillerabatten.

Du slipper ikke galt afsted, hvis du holder helt på asfalten. Men dér kan selvfølgelig være andre forhold, der gør sig gældende. Det kan fx ligefrem være kørebanen du blokerer, der kan være parkeringsforbud eller parkering for tæt på et vejkryds.

Typisk ved fodboldkampe, koncerter og lignende, hvor der er mangel på parkeringspladser, så er der mange, der lige smider to hjul i rabatten. Det er blandt andet sådan nogle situationer, man har ønsket at dæmme op for med den landsdækkende regel.

Nogle bruger også skillerabatter til at parkere en trailer eller bil mere eller mindre hele tiden. Det er altså også slut nu.

Forbuddet gælder kun i byzoner. Uden for byerne må man stadig gerne parkere helt eller delvist i skillerabatten.

Forbuddet gælder kun skillerabatter. Du må stadig gerne standse eller parkere i en yderrabat, hvor der ikke er cykelsti eller fortov til højre for.

Du må også i Roskilde Kommune stadig parkere med 2 hjul på fortovet. Denne regel er ikke landsdækkende, men i Roskilde Kommune har vi besluttet, at det er tilladt – forudsat, at det ikke er farligt eller til ulempe for dem, der går på fortovet. Husk at efterlade plads til fodgængere med rollatorer, barnevogne eller lignende.

Men denne regel gælder altså ikke for skillerabatter.