Genanvendelse af beton - En vejledning til bygherrer

Som et led i en ny Ejendomsstrategi har Roskilde Kommune besluttet at fokusere på cirkulær økonomi. Det betyder, at bl.a. ressourceforvaltningen i kommunens byggeprocesser skal være mere bæredygtig. Det er ikke nogen enkel opgave. Derfor deltager kommunen i en række udviklings- og forsøgsprojekter, der kan generere viden og danne erfaringsgrundlag for fremtidige projekter.

”Genanvendelse af beton – fra håndholdt indsats til permanent praksisændring” er netop et sådant forsøgsprojekt. Og det har både bidraget med helt konkrete erfaringer med at genanvende beton og med vigtig viden om, hvordan cirkulær økonomi kan sikre en mere bæredygtig og miljøvenlig forvaltning af ressourcer.

Projektet er baseret på et samarbejde mellem Roskilde Kommune, Horten Advokatpartnerselskab og Pelcon Materials & Testing ApS – med bidrag fra en række forskellige aktører i byggebranchen. Projektet tager udgangspunkt i en række praktiske forsøg med genanvendelse af 1.000 tons nedknust beton. Alle forsøg er udført på Musicon i Roskilde.

Resultatet er udgivet i en vejledning til bygherrer og kan downloades som pdf herunder.

I tilknytning er der udviklet en beregner som kan bruges som et tidligt beslutningsværktøj:

www.co2-beregner.dk

 

Links

Hent vejledningen her:

Genanvendelse af beton (PDF)

Lancering af bygherrevejledningen "Genanvendelse af beton"

 

Hent invitation:

Invitation 5. April 2022