Kroniske smerter

Hvis du lever med kroniske smerter, tilbyder vi to forskellige selvhjælpskurser med undervisning i, hvad du kan gøre for at få det bedre med de smerter, du har.

Lær at tackle kroniske smerter og kronisk sygdom - Sundhedscentret i Roskilde

Video om smertehåndteringskursus

"Lær at tackle kroniske smerter"

Kroniske smerter optræder i mange former og opstår af en række forskellige årsager. Nogle har lændesmerter, nakkesmerter eller smerter, der går fra skulderen og ud i armene. Andre lider af belastningsskader, fibromyalgi eller har fantomsmerter.

På dette selvhjælpskursus kan du lære at tackle smerter, så du kan komme videre med at leve et tilfredsstillende og meningsfyldt liv.

Kurset vil give dig nogle værktøjer, som kan hjælpe dig med at tage udfordringen op. Vi arbejder med emner som balance mellem aktivitet og hvile, håndtering af nedtrykthed samt en god nattesøvn.

Hør om andre deltageres oplevelse med Lær at tackle her

Smertehåndteringskursus

Kurset er forbeholdt borgere, der ikke kan deltage på ”Lær at tackle kroniske smerter” eller på Region Sjællands smertehåndteringskurser.

Her bliver der undervist i emner omkring det at have smerter hver dag, og hvad du selv kan gøre for at få det bedst muligt med de smerter, du har. På kurset vil vi arbejde med emner som fx mad, motion, stress og søvn, og hvordan du får balance mellem aktivitet og hvile.

Vi vil lave små øvelser med fx muskelafspænding, og vi vil tage emner op, som deltagerne ønsker.

Hvis du har behov for det, er der også mulighed for, at du kan få en tolk. 

Spørgsmål og svar

Kontakt Træning og Sundhed

Rådhusbuen 1
4000 Roskilde

Mandag - fredag

9.00 - 14.00

Du kan forvente svar inden for 10 hverdage.

Sikker mail til samarbejdspartnere i kommuner og regioner: traening@roskilde.dk