Bestil NemID

Bestil tid i Borgerservice hvis du skal have NemID

Hvis du skal have NemID, skal du bestille tid i Borgerservice

Bestil tid i Borgerservice

NemID

Med NemID kan du gennemføre en række selvbetjeninger på vores hjemmeside og logge på fx borger.dk, skat.dk eller sundhed.dk – præcis på samme måde, som du logger på netbank. Når du bruger NemID, er det sikkert for dig at se og oplyse fortrolige og følsomme oplysninger via internettet.

For at få NemID udleveret i Borgerservice, skal du huske billedlegitimation og legitimation for cpr-nummer, hvis det ikke fremgår af din billedlegitimation. Se oversigt over gyldig legitimation.

Læs mere om NemID på borger.dk

Hvis du skal bestille NemID for første gang

Hvis du skal bestille et NemID for første gang, skal du møde personligt op i Borgerservice. Du kan først få et NemID med offentlig digital signatur, når du er fyldt 15 år. 

Når du møder op, er det vigtigt, at du medbringer gyldig legitimation. Det kan fx være et nationalt pas eller et kørekort udstedt inden for EU/EØS. Har du ikke et gyldigt pas eller kørekort, kan du på nemid.nu se en liste over øvrige gyldige id-dokumenter. Vær opmærksom på, at du udover at fremvise gyldig legitimation, også kan blive bedt om at svare på kontrolspørgsmål eller stille med et vitterlighedsvidne. 

NemID som nøgle på din telefon

Med NemID nøgleapp kan du bruge dit NemID direkte fra din smartphone eller tablet. Hvis du benytter dig af den mulighed, er det ikke nødvendigt at have nøglekortet fysisk ved hånden for at komme ind på Skat, e-Boks m.fl.. Nøgleapp'en er et supplement og er lige så sikker at bruge som nøglekort.

Du kan gratis hente NemID-nøgleapp'en til IOS eller Android på Apple App store eller Google Play. Her kan du læse, hvordan du aktiverer og bruger app’en:

Vejledning i at aktivere og bruge nøgleapp'en

NB - vær opmærksom på, at der går en time første gang, du logger ind på app'en. Den skal lige i gang, men det er kun den ene gang, at der er ventetid.

Når du logger ind på borger.dk eller en anden selvbetjeningsløsning, får du en anmodning om login fra nøgleapp'en på din skærm. Du kan godkende login med et enkelt swipe, så er du logget på. Du kan tilknytte samme NemID til app'en på op til tre af dine mobile enheder.

Selvom du henter NemID-nøgleapp’en, er det stadig vigtigt at beholde dit nøglekortet. Det skal du blandt andet bruge til at aktivere app'en på nye mobile enheder. Kortet er også din sikkerhed, hvis strømmen løber tør på smartphone eller tablet. 

NemID

Dette indhold kommer fra Borger.dk

Kontakt Borgerservice, Roskilde Bibliotek

Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde

Telefon

Mandag - fredag

9 - 14

I Borgerservice skal du altid bestille tid før du møder op.