Solgårdens Vuggestue

For os i Solgården er den voksne det mest betydningsfulde for vuggestuebarnets trivsel, læring, udvikling og dannelse.

Anerkendende og rolig tilgang til små mennesker

Vi er en helt særlig og meget unik mindre vuggestue, som gør en stor forskel.

Vi er meget optaget af børneperspektivet og et stærkt forældresamarbejde, og medarbejderne står på et solidt fundament bygget på nærvær, omsorg og tryghed.

Kulturen i Solgården er præget af en meget fagligt dygtig personalegruppe, som har en anerkendende og rolig tilgang til små mennesker og store mennesker. Vi arbejder kontinuerligt på at udvikle os og skabe de bedste rammer for børnene og deres forældre.

Vi arbejder udelukkende med barnets perspektiv først. Derfor har vi også den holdning, at børn skal sove, når de er trætte. Dvs. som udgangspunkt vækker vi ikke børn af deres søvn. Men dette er selvfølgelig som alt andet i vores hus en dialog som vi har med jer forældre.

Vi arbejder med basal relationsdannelse, som indebærer nærvær, opmærksomhed, omsorg, ro og tydelige, passionerede og autentiske voksne.

De voksne er rollemodeller og det er deres adfærd, som vi alle husker og som lagres i os som mennesker. Det arbejde starter i det lille barn og deres følelse af tryghed og tillid til verden.

Ift. kost og sukker følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger og Roskilde Kommunes kostpolitik. Vi har en madmor, der laver mad fra bunden, og vi har sølv økologimærket.

Solgården er et rummeligt hus med plads til alle. Vi ønsker dialog, åbenhed og ærlighed mellem vuggestue og hjemmet. Vi skaber de bedste rammer for børnene, hvis vi samarbejder.

Trivsel: Vi har altid børneperspektivet først og anskuer praksis ud fra børnehøjde.

Læring: Der er læring til stede hele dagen, og de voksne har ansvaret for at tilrettelægge læringsforløb og læringsmiljøer i forskellige grupper.

Udvikling: Ud fra daglige observationer og vores faglige viden tilrettelægger vi dagen i vuggestuen med henblik på alle børn har mulighed for deres individuelle nærmeste udviklingszone.

Dannelse: Vi har et mål om at udvikle små hele mennesker. Det betyder for os, at børnene skal støttes i at lære egne følelser og grænser at kende og lære, at der er andre mennesker end mig selv. Barnet bliver set og hørt, og bare det at være til stede i verden er værdifuldt i sig selv.

Vi har en madmor, der laver mad fra bunden, og vi har det økologiske spisemærke i sølv (60-90 procent økologi).

Et lille, overskueligt og trygt hus med masser af omsorg og nærvær.

Vi har plads til 26 børn fordelt på to stuer og alt i huset er baseret på at give de små børn en god og rolig hverdag med alderssvarende udfordringer.

Vi er en mindre vuggestue i ét plan med to store lyse stuer og et mindre fællesrum. Vi har en stor rummelig børnegarderobe, et stort lyst gangareal og et åbent køkken i midten.

Når man går ind ad den næste låge kommer man ind på legepladsen, hvor der er et stort dejligt krybberum, samt en dejlig kuperet legeplads med legehuse, klatre- og balanceredskaber. Vi er omgivet af træer, grønne buske, skovsti og bag huset en nyopført sansesti. I midten af det hele har vi hjertet af legepladsen, som er flisebelagt og noget er overdækket med borde og bænke.

Forældresamarbejde

I Solgårdens vuggestue vægter vi samarbejdet med forældrene meget højt.

I Solgården har vi et FKU (forældrekontaktudvalg) hvor der i øjeblikket sidder fem forældre, som er valgt på det årlige forældremøde i oktober. De sidder sammen med den pædagogiske leder og en medarbejderrepræsentant. Ca. 4 gange om året drøfter vi hverdagen og relevante pædagogiske emner.

Områdeledelse

Solgårdens Vuggestue er en del af område Vest, som desuden omfatter børnehusene Sankt Hans Gade, Smedegade, Troldhøj, Hyrdehøj, Kongehøjen, Skrænten og Wiemosen.

Læs mere om områdeledelse.

Besøg os

I er altid velkomne til at komme på besøg og se vores skønne lille oase. Ring meget gerne i forvejen, så vi kan aftale et tidspunkt, så vi har god tid til at fortælle og til at I kan spørge.

I Solgården har vi et stort fokus på en god og rolig overgang fra hjem til vuggestue. Vi er meget optaget af, at man som forældre skal være helt tryg, når man afleverer sit barn for første gang i et dagtilbud. Derfor arbejder vi med lang indkøring. Det betyder flere besøgsdage og et opstartsmøde med sundhedsplejerske inden den rigtige start.

Rammer for dagtilbud (hent som PDF)

Kontakt Solgårdens Vuggestue

Fælledvej 28
4000 Roskilde

Mandag - Onsdag
Kl. 06:30 - 17:00

   

Torsdag - Fredag
Kl. 06:30 - 16:30

Vi har lukket på alle helligdage samt på enkelte andre dage - klik her og læs hvilke.