Varmecheck i 2022

Varmechecken er til de husstande, der er hårdest ramt af prisstigningerne på varme. Den udbetales automatisk, og du skal derfor ikke ansøge om den hos kommunen.

Hvis du er økonomisk udsat og ramt af stigende udgifter til varme, får du nu støtte til hjælp med de uforudsete varmeregninger.

Den målrettede varmecheck er på 6.000 kr. og udsendes automatisk. Hvis du opfylder kravene for varmechecken, skal du derfor ikke gøre noget for at få støtte fra varmepakken.

Regeringen har sammen med støttepartier afsat 2. mia. kroner til en skattefri varmecheck til dem, der bliver mest påvirket af de voldsomme prisstigninger på varme.

Roskilde Kommune får i øjeblikket mange henvendelser og spørgsmål fra borgere om, hvordan de søger tilskud til deres varmeregninger. På denne side har vi forsøgt at besvare de mest udbredte spørgsmål.

Har du brug for økonomisk hjælp udover varmechecken?

Så har du mulighed for at søge om et varmetillæg hos kommunen.

Hvis du er pensionist eller førtidspensionist (før 2003):

Hvis du er kontanthjælpsmodtager, førtidspensionist (efter 2003), modtager af selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, overgangsydelse eller er økonomisk vanskeligt stillet.

Hvis du skal søge om tillæg eller enkeltydelse, skal du vedlægge dokumentation for, at din  varme eller elregning er steget meget. Alle kan søge om en enkeltydelse.

Ofte stillede spørgsmål om varmechecken