Ejendomsvurdering og ejendomsskat

Ejer du en bolig, skal du betale ejendomsværdiskat og ejendomsskat. Det er ejendomsvurderingen, der bestemmer, hvor meget du skal betale i ejendomsskat.

Reguleringer af ejendomsskat

Grundejere vil i løbet af 2022 og 2023 modtage nye ejendomsskattebilletter for 2021, 2022 og evt. 2023 hvor grundskylden er sat op. Denne regulering bliver enten opkrævet eller indefrosset.

Læs mere her på siden under: Få mere af vide - Reguleringer af ejendomsskatter 2021/2022.

Ejendomsskat generelt

Som ejer af en ejendom vil du hvert år modtage et eksemplar af ejendomsskattebilletten i starten af december, der viser, hvor meget du skal betale i ejendomsskat (grundskyld) og evt. andre afgifter i det kommende år. Er ejendommen omfatter af indefrysning af stigning i grundskyld, vil det ligeledes fremgå, hvor meget som indefryses i det kommende år. Betalingen af ejendomsskatten forfalder to gange om året, i januar og juli måned.

For 2023 bliver ejendomsskattebilletten leveret til digital postkasse den 2. december 2022.

Sammen med ejendomsskattebilletten er der et bilag med oplysninger om:

  • Beregningsgrundlaget
  • Indefrysning af stigninger i grundskyld
  • Andre krav ud over ejendomsskat
  • Levering af ejendomsskattebillet og indbetalingskort

Betaling

Betalingsfrister

  • 1. rate den 9. januar 2023
  • 2. rate den 10. juli 2023

Sådan foregår betalingen

Hvis ikke betalingen er tilmeldt til betalingsservice, vil du modtage et indbetalingskort ca. 14 dage før forfaldsdatoen for hver rate i din digitale postkasse. Det er kun den primære ejer, som vil modtage et eventuelt indbetalingskort.

Indbetalingskortet indeholder oplysninger, du skal bruge, hvis du vil tilmelde dig betalingsservice. Det er gratis at tilmelde sig.

Du kan også benytte Mit betalingsoverblik, vores digitale betalingssystem. Her vil ejendomsskatten være tilgængelig ca. 14 dage før forfaldsdatoen.

Få mere at vide

Lån til ejendomsskat

Du eller din ægtefælle har i nogle tilfælde mulighed for at søge om at få lån fra kommunen til at betale ejendomsskatter til kommune. For at søge, skal en af jer have fast bopæl i Danmark og være fyldt 65 år eller modtage social pension, delpension eller efterløn.

For at få lånet skal du eller din ægtefælle opfylde betingelserne:

Pension

For at få låne skal du eller din ægtefælle enten have nået folkepensionsalderen, få udbetalt social pension/ delpension eller få efterløn.

Bolig

Ejendommen skal indeholde en bolig, som tjener som beboelse primært for ejeren. Fx kan der ikke bevilges lån til et sommerhus, som kun bruges til udlejning.

Sikkerhed

Der skal være friværdi i ejendommen i forhold til den offentlige vurdering, da der skal kunne tinglyses sikkerhed i ejendommen, et såkaldt skadesløsbrev. Det vil sige, at vi ser, hvad der er tinglyst af pant i forvejen, og sammenligner med den seneste offentlige vurdering. Er tinglyst pant større end vurderingen, vil det som udgangspunkt give et afslag.

Du skal søge digitalt. Har du ikke mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp af Borgerservice eller biblioteket.

Spørgsmål og svar

Ejendomsvurdering og boligskatter

Dette indhold kommer fra Borger.dk

Kontakt Borgerservice, Roskilde Bibliotek

Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde

Telefon

Mandag - fredag

9 - 14

I Borgerservice skal du altid bestille tid før du møder op.