Ejendomsvurdering og ejendomsskat

Ejer du en bolig, skal du betale ejendomsværdiskat og ejendomsskat. Det er ejendomsvurderingen, der bestemmer, hvor meget du skal betale i ejendomsskat.

Ejendomsskat

Som ejer af en ejendom vil du hvert år modtage et eksemplar af ejendomsskattebilletten i starten af december, der viser, hvor meget du skal betale i ejendomsskat (grundskyld) og evt. andre afgifter i det kommende år. Er ejendommen omfatter af indefrysning af stigning i grundskyld, vil det ligeledes fremgå, hvor meget som indefryses i det kommende år. Betalingen af ejendomsskatten forfalder to gange om året, i januar og juli måned.

For 2022 er ejendomsskattebilletten leveret til digital postkasse den 30. november 2021.

Sammen med ejendomsskattebilletten er der et bilag med oplysninger om:

  • beregningsgrundlaget
  • Indefrysning af stigninger i grundskyld
  • andre krav ud over ejendomsskat
  • levering af ejendomsskattebillet og indbetalingskort

Betalingsfrister

  • 1. rate den 10. januar 2022
  • 2. rate den 8. juli 2022

Betaling

Hvis ikke betalingen er tilmeldt til betalingsservice, vil du modtage et indbetalingskort ca. 14 dage før forfaldsdatoen for hver rate i din digitale postkasse. Det er kun den primære ejer, som vil modtage et eventuelt indbetalingskort.

Indbetalingskortet indeholder oplysninger, du skal bruge, hvis du vil tilmelde dig betalingsservice. Det er gratis at tilmelde sig.

Du kan også benytte Mit betalingsoverblik, vores digitale betalingssystem. Her vil ejendomsskatten være tilgængelig ca. 14 dage før forfaldsdatoen.

Få mere at vide

Lån til ejendomsskat

Du eller din ægtefælle har i nogle tilfælde mulighed for at søge om at få lån fra kommunen til at betale ejendomsskatter til kommune. For at søge, skal en af jer have fast bopæl i Danmark og være fyldt 65 år eller modtage social pension, delpension eller efterløn.

For at få lånet skal du eller din ægtefælle opfylde betingelserne:

Pension
For at få låne skal du eller din ægtefælle enten have nået folkepensionsalderen, få udbetalt social pension/ delpension eller få efterløn.
Bolig
Ejendommen skal indeholde en bolig, som tjener som beboelse primært for ejeren. Fx kan der ikke bevilges lån til et sommerhus, som kun bruges til udlejning.
Sikkerhed
Der skal være friværdi i ejendommen i forhold til den offentlige vurdering, da der skal kunne tinglyses sikkerhed i ejendommen, et såkaldt skadesløsbrev. Det vil sige, at vi ser, hvad der er tinglyst af pant i forvejen, og sammenligner med den seneste offentlige vurdering. Er tinglyst pant større end vurderingen, vil det som udgangspunkt give et afslag.

Du skal søge digitalt. Har du ikke mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp af Borgerservice eller biblioteket.

Spørgsmål og svar

Ejendomsvurdering, grundskyld og ejendomsværdiskat

Dette indhold kommer fra Borger.dk

Kontakt Borgerservice, Roskilde Bibliotek

Dronning Margrethes Vej 14
4000 Roskilde

Telefon

Mandag - fredag

9 - 14

I Borgerservice skal du altid bestille tid før du møder op.