Seniorfællesskaber

Opfylder du ikke kriterierne til en almindelig ældrebolig? Så kan et seniorfællesskab måske være noget for dig. Hvis du altså har lyst til at indgå aktivt i et fællesskab med de andre beboere.

Nye seniorfællesskaber i Perlen og Kalvefolden

Selv om der er stor efterspørgsel på ældreboliger, er der alligevel nogle af boligerne, som er svære at udleje. Der skal selvfølgelig ikke stå boliger tomme. Derfor prøver Roskilde Kommune i samarbejde med Boligselskabet Sjælland at leje dem ud på en anden måde - nemlig som seniorfællesskaber, der samtidig kan styrke fællesskabet i bebyggelserne.  

Seniorfællesskaberne bliver oprettet i henholdsvis Perlen i Gadstrup og Kalvefolden i Gundsømagle. Der er 12 boliger hvert sted. Halvdelen af boligerne hvert sted reserveres til seniorfællesskaber. Bebyggelserne kommer dermed til at bestå dels af seniorfællesskaber, dels af kommunalt anviste ældreboliger. 

Formålet med seniorfællesskaberne er at skabe et positivt og konstruktivt samarbejde blandt beboerne. Du vil som beboer komme til at indgå i et socialt fællesskab med de andre beboere. 

Ansøgning og venteliste

Der blev åbnet for ansøgningsskemaet mandag d. 12. juli 2021 kl. 12. Du kan sende en ansøgning afsted her på siden. Du skal samtidig underskrive denne hensigtserklæring, som indgår som en del af ansøgningen.

Ventelisten er anciennitetsbestemt efter tidspunkt for modtagelse af ansøgningen. Ventelisten bliver lukket, når der er 20 borgere på venteliste til hver bebyggelse. Hvis du kommer på ventelisten, bliver du kontaktet i løbet af august måned. 

Ansøgningsmulighed er nu åben:

Godt at vide om seniorfællesskaber