Blå Flag-aktiviteter

Kom med og oplev Roskilde Fjords spændende natur sammen med kyndige guider. Sommeren byder på udforskning af blæksprutters verden, sejlads på fjorden, insektsafari og meget mere.

Vigen Strandpark - en Blå Flag-strand

Vigen Strandpark er den eneste strand i Roskilde, der har et Blåt Flag. Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø.

Gæster og lokale inddrages i natur- og miljøformidlingsaktiviteter og andre arrangementer for børn og voksne i alle aldre. Her informeres om, hvad man selv kan gøre for at bevare naturen, som strandgæst. Du kan se de forskellige aktiviteter på Vigen Strandpark for sommeren 2022 længere nede på siden. 

En Blå Flag-strand er ren og velholdt, har livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter med sortering med mere, for at sikre en god strandoplevelse. 

Aktiviteter - sommer 2022

Kom med på flagermustur! En tur til naturperlen Vigen Strandpark (07.06.22 kl. 21-23)

Vi mødes før skumringen for at høre om flagermus og kigge på træer, hvor nogle flagermusarter bor. Hvordan finder man flagermus i træer? Ved solnedgang kommer de frem og vi lytter efter dem med flagermusdetektorer. Forhåbentlig kan vi opleve tre forskellige arter. Biolog Inger Kærgaard er guide på turen. Mødested: Parkeringspladsen ved Vigen Strandpark

Sejlads på Roskilde Fjord – en naturperle i kommunen (11.06.22 kl. 11-14)

Formidlingsbåden Kutlingen tager dig med ud på fjorden, hvor du kan opleve fjordens unikke naturen. Under turen får du indsigt i fjorden mest kendte fiskearter, hører om det naturarbejde mange frivillige gør for naturen omkring fjorden. Båden har plads til 11 gæster, foruden personalet. Der er redningsveste på båden, medbring gerne kikkert.  Ved dårligt vejr, vil turene blive aflyst. Du kan vælge mellem tre afgange, kl. 11, kl. 12 og kl. 13. Turen kræver billet! Find link i begivenheden, se Roskilde Kommunes facebook. Mødested: Veddelev Havn – slæbestedet.

Snapsetur ved naturperlen Vigen Strandpark (16.06.21 kl. 16-18)

Juni måned lægger op til friske snapse på blomster og urter. Medbring gerne glas og små plastposer samt saks og evt. en neutral snaps eller vodka, hvis du gerne "vil tage livet af" urterne allerede på turen. Undervejs vil der blive serveret et par prøver på de lokale snapsemuligheder. Kultursociolog og naturvejleder Søren Espersen er guide på turen. Mødested: Parkeringspladsen ved Vigen Strandpark

Hop i havet med Roskilde Oplevelseshavn i Vigen Strandpark (26.06.22 kl. 13-15)

Vi tager sko og strømper af og går på jagt efter fjordens mikroliv, som vi sammen undersøger nærmere på stranden. Kl. 13: Hør om muslinger og lån net og spand til krible krable jagt. Kl: 14: Åbner vi op for blæksprutternes forunderlige verden, når vores biolog dissekerer en blæksprutte og fortæller om deres liv. Mødested: Stranden ved Vigen Strandpark.

Oplev fjordens dyreliv sammen med ”Den rullende naturskole” (16.07.22 kl. 10-14)

Den rullende Naturskole kommer til Vigen Strandpark med naturformidlere Carsten Christiansen og Pia Malmqust fra Danmarks Naturfredningsforening Lejre. Naturskolens trailer er fyldt med udstyr til at udforske fjordens dyreliv fx waders, net, lupper og bestemmelsesduge. Børn selvfølgelig sammen med en voksen og husk tørre strømper. Mødested: Vigen Strandpark, stranden mellem de to broer.

Oplev plantelivet ved og i fjorden sammen med ”Den rullende naturskole” (31.07.22 kl. 10-14)

Den rullende Naturskole kommer til Vigen Strandpark med naturformidlere Carsten Christiansen og Pia Malmqust fra Danmarks Naturfredningsforening Lejre. De sætter fokus på plantelivet i og omkring Roskilde Fjord. Der er både net og waders, bestemmelsesduge og bøger. Børn selvfølgelig sammen med en voksen og husk tørre strømper. Mødested: Vigen Strandpark, ved stranden mellem de to broer.

Insektsafari i Vigen Strandpark (21-08-22 kl. 10-11.30)

Kom med til Vigen Strandpark og se det vilde insektliv.  Vi sniger os rundt på gåben i strandparken, så tag gerne godt fodtøj på. Vi zoomer ind på de små insekter og ser hvor mange, vildt seje, og forskellige insekter vi kan få øje på. Guide på turen er næstformand for Danmarks Naturfredningsforening Roskilde, biolog Nanna Høegh Wenzell. Mødested: Lågen ind til folden ved parkeringspladsen ved Vigen Strandpark.