Samarbejde med erhvervsskoler om lærlinge

Roskilde Kommune støtter op om flere lærlinge i byggebranchen.

Sammen kan vi være med til at sikre fremtidens faglærte arbejdskraft. Gennem fælles indsats sikrer vi flest mulige lærepladser i Roskilde og gør erhvervsuddannelserne til et attraktivt valg for de unge.

Inden for få år kommer Danmark til at mangle faglærte håndværkere. Der er godt gang vores i byggeri, og der skal selvfølgelig knyttes lærlinge op på arbejdet med at bygge, renovere og vedligeholde i Roskilde Kommunes regi.

Roskilde Kommune glæder sig til at samarbejde med jer og Roskilde Tekniske Skole om flere lærepladser på byggerierne – og få sat fokus på at flere unge vælger erhvervsuddannelsesvejen.

Vi tror på, at dialog med jer er den bedste måde at sikre lærepladser til ivrige unge og samtidig understøtte jer med  at få den arbejdskraft I efterspørger. 

Tag godt imod erhvervsskolerne 

Erhvervsskolen hjælper med papirarbejdet, f.eks. godkendelse til lærlingeforløb, udfyldelse af uddannelsesaftaler, match af egnede elever, gennemgang af praktikmål samt oplysninger om refusion og tilskudsordning. 

Vi glæder os over, at samarbejdet er enkelt – vi har én kontaktperson, Henrik Mörke-Malmkvist, til alle skoler, der uddanner håndværkere. Han er afdelingsleder for Erhvervs- og Praktikcentret på Roskilde Tekniske Skole. Henrik og de virksomhedskonsulenter, som i får tilknyttet bidrager gerne med idéer til, hvordan i kan rekruttere flere lærlinge.

Kontakt: Roskilde Tekniske Skole.