Roskilde Badet

Den nye svømmehal kommer til at rumme 50 m bassin, aktivitetsbassin, wellnessområde, gårdhaver og café. Indvielsen af den færdige svømmehal forventes at blive i april 2021.

Bymarken 37, 4000 Roskilde

Fremtidens Roskilde Badet

"Fremtidens Roskilde Bad" skal tilgodese og skabe forbedrede vilkår for alle brugergrupper. Dermed vil Roskilde Badet blive en stor central svømmehal i kommunen, som rummer både foreningssvømning og offentlig adgang. Med et ekstra stort bassin vil kapaciteten desuden kunne udnyttes mere fleksibelt.

Udvidelse af Roskilde Badet

Det eksisterende Roskilde Badet med 25 m bassin og to varmtvandsbassiner er på 2.200 m2. Det udvides med 3.500 m2 til i alt 5.700 m2. Der er et ønske om at skabe en svømmehal, hvor samspillet mellem den eksisterende og den nye svømmehal skal være naturlig og nytænke forholdet mellem leg, sundhed, motion og velvære for alle borgerne i Roskilde Kommune. Der er desuden et ønske om at skabe en arkitektonisk smuk og harmonisk svømmehal.

Faciliteter

Roskilde Badet vil foruden det eksisterende 25 m bassin og to varmtvandsbassiner med massagebrusere, få et 50 m bassin med 8 baner, en 1 m og en 3 m vippe. I tilknytning til det eksisterende 25 m bassin kommer et aktivitetsbassin med en vandkarrusel, dernæst et nyt varmtvandsbassin til bl.a. genoptræning, vandaerobic og babysvømning. Til at forstærke wellnessfaciliteterne i det samlede svømmehalskompleks, kommer der ud over de to eksisterende saunaer en ny stor sauna til bl. a saunagus, to infrarød saunaer og et dampbad, samt et koldvandsbassin. Til forstærkning af de populære børnefødselsdage, bliver der indrettet et specielt rum skærmet fra de øvrige funktioner, hvor der kan afholdes forskellige arrangementer, bl.a. børnefødselsdage eller informationsmøder til svømmeundervisning. Omklædningsfaciliteterne bliver væsentlig forbedret med en fordobling af både skabsplads og brusekapaciteten. Derudover kommer der 4 handicapomklædningsrum, der også er velegnet til familier. I forbindelse med adgang og billetsalget, kommer der en café i visuel kontakt med 50 m bassinet, kun adskilt af en glasvæg. Det fremtidige Roskilde Bad bygges op omkring tre åbne gårdrum. Et til leg, et til afslapning i forbindelse med wellnessafdelingen og et i forbindelse med en ny "vådcafé".

Arkitektkonkurrence

Efter en arkitektkonkurrence i 2014, vandt CREO arkitekter, sammen med JaJa arkitekter og ingeniørfirmaet NIRAS, med det bedste forslag, der opfylder konkurrencebetingelserne.

Entrepriser

Projektet blev udbudt i 4 storentrepriser og 4 delentrepriser.

Storentrepriser:

Entreprise 1: Nedrivning, jord, kloak, beton, stål, murer, tagdækning, udearealer. Svend Aage Christiansen A/S

Entreprise 2: Facadesystem, gulv, loft, fast inventar og maler. Skou Gruppen A/S

Entreprise 3: VVS, ventilation og el. Kemp & Lauritzen A/S

Entreprise 4: Vandbehandling. Aqua-Teknik A/S

Delentrepriser:

Entreprise 5: CTS. Alteq A/S

Entreprise 6: ADK. Kemp & Lauritzen A/S

Entreprise 7: Billettering. Compusoft A/S

Entreprise 8: Svømmehalsinventar. Processing Danmark A/S