Social- og sundhedshjælperelev

Vil du arbejde med mennesker? Bliv social- og sundhedshjælperelev i Roskilde Kommune.

Bliv SOSU-elev i Roskilde Kommune

De to uddannelser, social og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent lyder næsten ens, men det er de ikke. Bliv klogere på, hvilken en der passer til dig.

Hvad laver en social- og sundhedshjælper?

En social- og sundhedshjælper arbejder med ældre borgere, der bor i hus, lejlighed eller på plejehjem. Du skal både snakke med borgerne og hjælpe dem med på få tøj på, sørge for mad og gøre husleje. Jobbet som social- og sundhedshjælper indeholder opgaver. Du ordner rengøring, indkøb, vask, madlavning, og du hjælper og med den personlige pleje som f.eks. dårligt, toiletbesøg, rede hår, tandbørstning osv. Du skal også lægge mærke til, om blot svage og har brug for flere besøg af dig eller for på få tilset af andre faggrupper, som f.eks. social- og sundhedsassistenten eller en sygeplejerske. Læs om at være social- og sundhedsassistentelev og social- og sundhedshjælper og om at være Social- og sundhedsassistentelev i Roskilde Kommune.  

Derfor har vi brug for engagerede elever

Roskilde Kommune arbejder ud fra en rehabiliterende tankegang, hvor det er borgerens mål, som er altafgørende da vi livskvalitet på det skaber gud. Trygge rammer for borgerne i eget hjem og på plejecenteret er andre vigtige faktorer og det kræver, på du kan ff.

Spørgsmål og svar