Roskilde Kommune er på turismens 1. plads i Region Sjælland

Roskilde er en by, der hvert år får mange gæster. Nogle kommer for at opleve vores domkirke og opdager så også den pulserende bymidte med butikker og handel. Nogle kommer til for besøge Vikingeskibsmuseet og opdager så også Ragnarock, Museet for Pop, Rock og Ungdomskultur. Nogle kommer til for at nyde Roskilde Fjord og opdager så også Skjoldungernes Land, Sjællands første nationalpark.

Nogle kommer for at tage på byvandring og opdager så, at man også kan tage en cykeltur gennem vores skønne natur. Man behøver ikke lede efter seværdigheder og oplevelser i Roskilde, for den ene leder af sig selv til den anden, der igen leder til den tredje.

Roskilde Kommune er en levende fortælling om vores ubrudte historie fra vikingetiden over middelalderen og til i dag. Fra Roar til Risø. Fra Rabalderstræde til Roskildes bymidte. Det hele er der, side om side.

Roskilde Kommune er en del af Destination Fjordlandet, som er en forening, der har til formål at skabe udvikling og vækst for turismeerhvervene i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune.