Velkommen til borger nummer 90.000

Pressemeddelelse

13.09.22

Vinni Madsen er Roskilde Kommunes borger nummer 90.000. Det markerer en stor milepæl for kommunen, der byder Vinni og hendes familie varmt velkommen.

Vinni Madsen, hendes mand og deres to børn flyttede i juli 2022 til Roskilde Kommune. De ønskede natur i baghaven og en god skole, hvor begge deres børn kunne gå samme sted - og så selvfølgelig det helt rigtige hus. Valget faldt på det nye kvarter i Jyllinge kaldet Bromarken.

 

- Vi kiggede rigtig meget i Jyllinge og særligt området omkring Bromarken. Der er bygget en del de seneste år, så alt er ret nyt. Der er tænkt rigtig meget i forhold til daglige handlemuligheder og så er det tæt på skolen, så børnene kan cykle, siger Vinni Madsen.

 

Familien valgte at skifte parcelhuset i Høje Taastrup ud med et næsten nybygget hus af flere grunde, men en af de overvejende var, at deres børn ikke kunne gå på samme skole i Høje Taastrup - og så var de ved at være trætte af vedligeholdelsen af det ældre parcelhus. Og netop skolen var en af de afgørende faktorer.

 

- Vi havde jo læst om Nordskolen, også det ikke så gode, så vi valgte at besøge skolen inden vi købte huset. Så vi kunne danne os vores eget indtryk. Det var rigtig godt, for her blev det klart for os, at det var en rigtig fin skole, der gjorde rigtig meget for at tage godt imod os, siger Vinni Madsen.

 

Roskilde Kommune har i mange år nærmet sig det magiske indbyggertal på 90.000 - og der er de seneste år blevet arbejdet med at tiltrække særligt børnefamilier til nybyggede områder i Jyllinge, Viby og Gundsømagle.

 

- Der er stor efterspørgsel på boliger i Roskilde Kommune, hvilket den stigende befolkningskurve jo er et godt bevis på. Og det er jo altid godt, når vi bliver flere borgere, så skaber det vækst. Og vigtigere endnu, så skaber det liv og aktiviteter i kommunen, siger borgmester Tomas Breddam, der selv var ude og overrække blomster til borger nummer 90.000. Her fik borgmesteren en god snak med den nye familie om deres overvejelser i forbindelse med valg af deres nye hjem.