Roskilde Kommune er populær

Nyhed

29.11.21

Ifølge en ny undersøgelse er Roskilde Kommune værd at anbefale til andre. Faktisk så populær, at Roskilde Kommune er landets næstmest anbefalede at bo i og det vil kommunen gerne blive klogere på. Derfor spørger de nu borgerne til råds.

1.300 borgere i Roskilde kommune er blevet spurgt om de ville anbefale deres kommune til venner og bekendte - og det kan man roligt konkludere, at de vil. Faktisk svarer hele 63 procent af de adspurgte i den nye undersøgelse foretaget af Voxmeter, at de i høj grad anbefaler kommunen til andre. Roskilde placerer sig dermed på en andenplads sammenlignet med de øvrige 92 kommuner i undersøgelsen.

Nu vil kommunen gerne have borgerne på banen, forklarer borgmesteren – for selvom andenpladsen er fantastisk, så er det mest interessante, hvad der ligger til grund for, at borgerne gerne vil anbefale kommunen til andre.  

- Jeg bliver selvfølgelig stolt og glad for resultatet. Det er fantastisk, at Roskilde er den næstmest anbefalede kommune at bo i. Nu er jeg virkelig nysgerrig på, HVAD det er vores borgere sætter så stor pris på. Derfor har vi valgt at spørge borgerne. Vi kunne godt nøjes med, at glæde os over den flotte placering, men jeg vil heller bruge undersøgelsen til at blive klogere på, hvordan vi fastholder den placering, siger borgmester Tomas Breddam.

Roskilde placerer sig ligeledes som en af de mest populære kommuner at bo i blandt dem, der bor udenfor kommunen, men i Region Sjælland. Her svarer 26 procent, at de gerne vil bo i kommunen.

Nedenfor kan du se undersøgelsen, der viser Roskilde Kommunes placering blandt de øvrige 92 kommuner.

Borgertilfredshed Roskilde Kommune