Mindst fire ugers leveringstid på pas

Nyhed

08.07.21

Skal du forny pas før sommerens ferieplaner kan realiseres, så bliver du ramt af, at der pt. er mindst fire ugers ventetid på levering af nyt pas. Borgerservice kan måske godt hjælpe dig afsted alligevel.

Forklaringen er, at Rigspolitiets pasproducent ganske enkelt ikke følge med efterspørgslen, efter rejserestriktionerne er lempet og mange har fået mod på en sommer langt fra hverdagen.

Er du sent ude, så kan Borgerservice måske alligevel godt hjælpe dig afsted. Er dit pas udløbet for mindre end tre måneder siden, kan det forlænges. Alternativt kan Borgerservice udstede et midlertidigt pas.

Det her skal du gøre:

  • Tjek om du kan rejse på forlænget/midlertidigt pas
    Start med at tjekke op på pas-reglerne for din rejsedestination på fx Udenrigsministeriets hjemmeside - kan du rejse på et forlænget eller midlertidigt pas?

  • Book tid i Borgerservice
    Kan du bruge et forlænget eller midlertidigt pas, skal du booke tid til Borgerservice. Er der ikke ledige tider, anbefaler vi at tjekke flere gange – du kan være heldig, at et afbud dukker op. Husk også at tjekke tider på Jyllinge og Viby Biblioteker. Du kan også få udstedt pas i andre kommuner.

  • Læs sms grundigt
    Du modtager en sms, når du har booket tid til Borgerservice. Her står hvad du skal have med og hvad du skal huske. Læs den grundigt, så du ikke risikerer at mangle noget, når det bliver din tur.

Opfordring: Afbestil din tid, hvis du er forhindret i at møde op

Der er rift om de ledige tider hos Borgerservice lige nu. Har du booket en tid, du ikke kan møde op til, opfordrer vi dig til at afbestille, så en anden kan få gavn af den tid.