Deltag i March mod Ensomhed

Nyhed

05.08.21

Vidste du at flere end 350.000 mennesker i Danmark hvert år føler sig svært ensomme? Gå med i dette års March mod Ensomhed og vær med til at sætte fokus på problemet.

Gå med, når marchen kommer til Roskilde

I samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed vil Patrick Cakirli gå mere end 800 kilometer fra København til Skagen.

Konceptet er klart. Patrick må kun gå, hvis han følges med nogen.

TORSDAG d. 19. august kan du deltage i den store fællesspisning kl. 18 i Ringparkens Beboerhus – arrangeret af Café SMIL.

Tilmeldingen til spisning på mail: frivilligcenter@roskilde.dk. Skriv navn og antal personer. Her efter får du en bekræftelsesmail med detaljer omkring betaling. Der er plads til 70 gæster, så det er først til mølle.  Sidste frist for tilmelding er fredag den 13. august.
Husk coronapas.

FREDAG d. 20. august kl. 8.00 er der afgang fra INSP! mod Roskilde Rådhus. Borgmesteren holder en kort tale kl. 7.50. Fra rådhuset er der officiel afgang mod Køge kl. 8.15. Se detaljeret program nederst her i nyheden. 

Ræk ud efter hjælp

- Jeg håber, at jeg gennem min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed samt inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp. Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle, fortæller Patrick.

Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov er glad for, at Patrick lægger vejen forbi Roskilde:
- Ensomhed er et emne, jeg er meget optaget af, og jeg ser frem til at hilse på Patrick og få en snak om hans oplevelser. Rigtig mange danskere føler sig ensomme – omkring 8%. I Roskilde svarer det til 5.904 borgere. Det er mange. Det viser med alt tydelighed, hvor vigtigt det er, vi snakker åbent om emnet og ikke mindst har tilbud til borgerne, der kan skabe netværk og venskaber.

Du bestemmer selv, hvor langt du vil gå med. Uanset, vil du være med til at slå et vigtigt slag for fællesskabet! Så snør vandrestøvlerne, del initiativet - og vær med til at sætte fokus på ensomhed!

Detaljeret program

Torsdag den 19. august

Kl. 18:00: Fællesspisning i Cafe Smil med tale af Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.
Kl. 19:00: Foredrag om ensomhed
Kl. 20:00: Tak for i aften.

Pris for deltagelse i spisning og foredrag: 50 kr. Overskuddet går til March mod Ensomhed.
Sted: Ringparkens Beboerhus, Søndre Ringvej 51. Tilmelding på frivilligcenter@roskilde.dk og skrive navn og antal. Der er plads til 70 personer, først til mølle princippet. Sidste frist for tilmelding er fredag den 13. august. Husk Coronapas.

Fredag den 20. august

Kl. 7:30: Morgenmad på INSP, Slagteristræde 9.
Kl. 7:50: Bogmester Thomas Breddam holder tale.
Kl. 8:00: Afgang fra INSP til Rådhuset, Rådhusbuen 1.
Kl. 8:15: Afgang fra Rådhuset mod Køge