Få stillet din kultursult med kunst gennem hele pinsen

Nyhed

07.05.21

Over 150 Midt- og Vestsjællandske gallerier og kunstneres private værksteder åbner op for besøgende gennem pinsen. Det er ganske gratis og det garanteres, at du får et smil på læben af at besøge de mange spændende udstillingssteder.

Nedlukningen har været hård ved os alle og mange har savnet at få et ordentlig skud kunst og kultur. Med foråret springer også kunst- og kulturlivet ud på ny.

Gennem en årrække har en håndfuld sjællandske kommuner gennemført projektet ’Kunst i Pinsen’. I år er Roskilde med for første gang siden 2008 sammen med Ringsted, Lejre, Holbæk, Kalundborg, Slagelse og Sorø Kommune.

I Kunst i Pinsen sættes fokus på den enorme rigdom af udtryk, der er i området og over 150 kunstnere og gallerier har i år valgt at deltage. Det største antal nogensinde. De kunstneriske udtryk er ligeså mangfoldige og mangeartede som kunstnerne er forskellige, og der er derfor sikret ”en på opleveren”, hvis man har lyst til at snuse til den lokale eller regionale kunstproduktion.

Traditionen tro holder udstillingsstederne åbent lørdag – mandag fra kl. 11-17 og med initiativet kan noget af kultursulten stilles med et overflødighedshorn af store og små kunstøjeblikke. Der er alt fra keramik og tekstilkunstnere til oliemalerier, landart, akvarel og skulpturer af alskens materialer. Under ’Kunst i Pinsen’ vil der også være en konkurrence, hvor man kan dele sin bedste oplevelse og vinde gavekort til indkøb af kunst hos en af de medvirkende kunstnere. Konkurrencen foregår på kunst i pinsens Facebookside.

Foldere med beskrivelse af de enkelte kunstnere kan hentes på biblioteker og turistformidlinger i de respektive kommuner, ligesom hjemmesiden www.kunstipinsen.dk og app’en ’kunstipinsen’ kan være med til, at du som gæst kan planlægge din rute og få indblik i den rigdom af kunst, der er lige udenfor hoveddøren.

COVID19:
Hver enkel deltagende kunstner eller udstillingssted er selv ansvarlig for at overholde de gældende retningslinjer, som er udstukket fra myndighedernes side. Kommunerne opfordrer deltagerne til løbende at holde sig orienterede omkring afstandskrav, brug af håndsprit, mundbind og lign.

Rettelse til folderen:
Berit Sundbergs adresse er ikke korrekt i folderen. Den rigtige adresse er: Københavnsvej 74D, 4000 Roskilde.
Hanne Hørby fremgår ikke i folderen, men deltager som kunstner i Kunst i Pinsen. Man kan læse mere om Hannes kunst på kunst i pinsens hjemmeside eller i app’en.

Fakta:
Deltagende kommuner: Roskilde, Ringsted, Lejre, Holbæk, Kalundborg, Slagelse og Sorø
Datoer: 22. – 24. maj
Åbningstider: kl. 11 -17