Børnehuset Hjortkær udvider med plads til flere børn

Nyhed

14.01.22

Den 17. januar slår Børnehuset Hjortkær dørene op for flere børn: 12 vuggestuebørn og 16 børnehavebørn. Det sker efter, at børnehuset er blevet udvidet med flere pladser i nye, lækre lokaler.

Når de første nye børn møder ind i Børnehuset Hjortkær fra mandag den 17. januar, kan de boltre sig i nye, lyse lokaler. Farverige børnetegninger pryder væggene, og møblerne er på plads i børnehusets nye rum. Stuerne er indrettet i børnehøjde med spændende læringsmiljøer, som inviterer til både rollelege, konstruktionslege og ro i stillezonen.

Indeklimaet og akustikken er i top i de nye lokaler, ligesom der er tænkt over de praktiske funktioner som garderobepladser, krybberum til de mindste børn og plads til medarbejderne i et personalerum.

Udvidelsen af Børnehuset Hjortkær sker i takt med, at byudviklingen i Vindinge har præget behovet for pasningstilbud og efterspørgslen på flere pladser i de lokale daginstitutioner. 

- Vindinge er et populært lokalsamfund i Roskilde Kommune, og vi kan se en voksende interesse for at bosætte sig i området. Det er positivt, at mange børnefamilier vælger vores kommune - og jeg er glad for, at vi kan kvittere med plads til flere af Vindinges børn, siger borgmester Tomas Breddam.

Vindinge er attraktiv for især børnefamilier, der flytter ind i de mange nye huse, der skyder op i byen.

- Vi ved, at ekstra vuggestue- og børnehavepladser længe har været et stort ønske fra flere tilflyttere i Vindinge. Det har vi politisk arbejdet på at imødekomme og finde en god løsning på. Derfor er det med stor glæde, at vi kan byde de første børn velkommen i gode, trygge rammer i Børnehuset Hjortkær, siger Bent Jørgensen, formand for Skole- og Børneudvalget.

Der er fundet plads til de ekstra børn ved at indrette nye lokaler i en pavillon, som mest ligner et lille hus med indgang i hver ende. Pavillonen blev sat op kort før jul og rummer en afdeling for vuggestuebørn i den ene ende og børnehavebørn i den modsatte ende.

Byrådet besluttede sidste år at udvide Børnehuset Hjortkær midlertidigt med ekstra pladser til både vuggestue- og børnehavebørn.