Alle elever vender nu tilbage til skolerne igen

Nyhed

06.05.21

Elever i grundskolen kan allerede fra sidst i denne uge fylde skolegården og klasseværelserne på fuld tid.

Elever i grundskolen kan allerede fra sidst i denne uge fylde skolegården og klasseværelserne på fuld tid, skriver Børne- og Undervisningsministeriet på sin hjemmeside. Skolen/institutionen må dog kun genåbne fra den 6. maj 2021, hvis den på det tidspunkt er klar til at efterleve de sundhedsfaglige retningslinjer.

Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blevet enige om yderligere genåbning.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke er baggrunden for det, at vi står et godt sted med fortsat lave smittetal og få indlagte med Covid-19. Samtidig har snart hver fjerde dansker påbegyndt vaccination, og der er masser af danskere, der lader sig teste regelmæssigt.

Fuld tilstedeværelse for alle fra torsdag den 6. maj på Sct. Jørgens Skole

Som led i genåbningen bliver der nu fuldt fremmøde for elever i 5.-8. klasse og for afgangseleverne i grundskolen. Genåbningen sker fra 6. maj i takt med at skolerne er klar til at efterleve de sundhedsfaglige retningslinjer. I Roskilde Kommune vil de enkelte skoler melde ud på Aula til elever og forældre, hvordan eleverne over de kommende dage skal vende tilbage.

På Sct. Jørgens Skole glæder skoleleder Flemming Jørgensen sig til, at der nu snart er fuldt hus på skolen igen. I et brev til forældrene skriver han blandt andet:

- Det er med stor glæde, at vi fra i morgen kan få alle vores skønne elever tilbage på skolen. Vi har heldigvis langsomt rullet hverdagen tilbage i forhold til skema, fag, timer og lærerbesætning i den sidste tid. Så fra torsdag er der tilstedeværelse på skolen for alle elever alle ugens dage.

Han forventer, at testsystemet er optimeret, så alle elever kan blive testet på skolen fra på mandag. Elever, der skulle have været fjernundervist denne uge, henvises til et testcenter, fordi det ikke med det korte varsel har været muligt at få testkapacitet nok på skolen. Men det forventer skolen er klar fra mandag den 10. maj.